Ανάλυση: Η νίκη της ΑΕΚ επί της Νίμπουρκ (vids)

Ανάλυση: Η νίκη της ΑΕΚ επί της Νίμπουρκ (vids)

Η εκπληκτική απόδοση του διδύμου Hunder/Σάκοτα.

Η ΑΕΚ συνεχίζει ακάθεκτη την εξαιρετική πορεία του τελευταίου μήνα, καθώς πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε και επί της Τσέχικης Νίμπουρκ στην Αθήνα. Αυτή τη φορά μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της, όμως κακά τα ψέματα όλοι δικαιούνται ορισμένες άσχημες βραδιές. Το ζήτημα είναι πως διαχειρίζεσαι αγωνιστικά και κυρίως συναισθηματικά ένα παιχνίδι, όταν καταλαβαίνεις ότι πιθανότατα σήμερα να μην είναι η μέρα σου. Η ελληνική ομάδα βέβαια τα κατάφερε περίφημα – πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο παραγεμισμένο σακούλι της, παραμένοντας με αυτόν τον τρόπο στην προνομιούχα πρώτη θέση του ομίλου της.

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας που κυριαρχούν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του συλλόγου είναι απολύτως δικαιολογημένα. Πραγματικά δεν θυμάμαι από πότε έχει να ηττηθεί η Ένωση. Αν δεν έχω υπολογίσει κάτι λάθος, μετράει ήδη εννιά συνεχόμενες επιτυχίες. Μεγάλη υπόθεση. Οι Κιτρινόμαυροι δεν αποτελούν απλώς έναν οργανισμό επιπέδου Final 4 – αυτή την στιγμή φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Champions League. Ας περάσουμε λοιπόν σιγά σιγά στα πεπραγμένα του αγώνα.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο με ένα ύφος κομματάκι μπλαζέ, γεγονός που λίγο έλειψε να της κοστίσει. Έδειξε αρχικά να αιφνιδιάζεται από την μαχητικότητα και την ενέργεια των Τσέχων, οι οποίοι με όπλο την σκληρή τους άμυνα κατόρθωσαν να της απαγορεύσουν το ανοιχτό γήπεδο και να προσαρμόσουν στα μέτρα τους τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση διαφοροποιήθηκε ριζικά και το σύστημα επέστρεψε στην κανονικότητα. Άλλωστε η διαφορά των τριών πόντων με την οποία προηγήθηκε η Νίμπουρκ στο ημίχρονο ήταν από πολλές απόψεις πλασματική. Η διαφορά στην δυναμικότητα των δυο αντιπάλων αργά ή γρήγορα θα έγερνε την πλάστιγγα, προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν αναμφίβολα το δίδυμο Hunder/Σάκοτα. Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν για την ποιότητα του Αμερικάνου Center. Ο τύπος είναι ικανός σχεδόν για τα πάντα. Μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να περάσει στα πόδια τον προσωπικό του αντίπαλο:

Μπορεί να τελειώσει εντυπωσιακά φάσεις μετά το pick n roll ή να επιτεθεί με πλάτη

Και φυσικά να παίξει καταπληκτική άμυνα, κρύβοντας κυριολεκτικά το φως των αντιπάλων του. Με μια λέξη: παιχταράς

Από την άλλη ο Σάκοτα έχει εξελιχθεί αθόρυβα σε έναν από τους βασικούς πόλους επιθετικής παραγωγής των Κιτρινόμαυρων. Οι 18 πόντοι που πέτυχε απέναντι στην Νίμπουρκ αποτελούν το 37ο «διψήφιο» παιχνίδι του, από τα συνολικά 42 που έχει συμμετάσχει στο Basketball Champions League. Με άλλα λόγια: την τελευταία τριετία o Ντούσαν έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στο 88% των Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Όχι και άσχημα έτσι; Η αλήθεια είναι ότι το πακέτο δεξιοτήτων του, μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό για οποιαδήποτε ομάδα. Ο Έλληνας forward είναι πρώτα από όλα ένας δολοφονικός σουτέρ τριών πόντων, ενώ επιπλέον διαθέτει το απαραίτητο footwork και την τεχνική, ώστε να επιτεθεί με πλάτη. Ένας εξαιρετικός σολίστ στα χέρια του μαέστρου Luca Bianchi.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ