«Βρείτε τα μεταξύ σας» η προτροπή από τη ΦΙΜΠΑ

«Βρείτε τα μεταξύ σας» η προτροπή από τη ΦΙΜΠΑ

Δεν παίρνει επί της ουσίας θέση η διεθνής ομοσπονδία, ζητώντας από ομάδες και τους εργαζόμενους να βρουν μεταξύ τους τη λύση για τα συμβόλαια.

Αν κάτι δεν πρόκειται να συμβεί, είναι να γνωμοδοτήσει η ΦΙΜΠΑ υπέρ του ενός ή του άλλου μέρους. Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, παίκτες, προπονητές και μάνατζερ προσφεύγουν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που ζητούν να τους καταβληθούν τα συμφωνηθέντα χρήματα. Οι ομάδες από την πλευρά τους κοιτάζουν να σώσουν ό,τι μπορούν και να γλιτώσουν έξοδα. Η ΦΙΜΠΑ είναι στη μέση, αλλά προτίμησε να κάνει στην άκρη, προτρέποντας τα δύο μέρη να τα βρουν μεταξύ τους!

Λειτουργεί ως «Πόντιος Πιλάτος» η διεθνής ομοσπονδία, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες «βομβαρδίζεται» από ερωτήσεις σχετικά με τα συμβόλαια των επαγγελματιών παικτών και προπονητών, οι οποίοι προσπαθούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης».

Η ΦΙΜΠΑ προέτρεψε να μην πάνε στο ΒΑΤ και συνέστησε στους παίκτες, προπονητές, ατζέντηδες και ομάδες να αναγνωρίσουν τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζούμε και να βρουν τρόπο να συμφωνήσουν, με τον δικαιότερο δυνατό αμοιβαίο συμβιβασμό. «Είναι σημαντικό, ειδικά αυτή την περίοδο, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες συναινετικής λύσης» ήταν η νουθεσία της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μάλιστα, τόνισε πως οι εθνικές ομοσπονδίες κι οι λίγκες πρέπει να διευκολύνουν τέτοιου είδους συμφωνίες, ειδικά σε περιπτώσεις που τα πρωταθλήματα ακυρώθηκαν. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πρώτη υπόθεση που θα φτάσει αναφορικά με τον κορωνοϊό στο ΒΑΤ, θα αποτελέσει δεδικασμένο. Η ΦΙΜΠΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την απόφαση που θα ληφθεί, ώστε να λειτουργήσει ως μπούσουλας για τους υπόλοιπους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ