Κρατάει χρόνια το μένος Βασιλακόπουλου κατά Ζαγκλή

Κρατάει χρόνια το μένος Βασιλακόπουλου κατά Ζαγκλή

Προσπαθεί να τον απαξιώσει με κάθε ευκαιρία. Η προσωπική κόντρα του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Ανδρέα Ζαγκλή δεν είναι τωρινή…

Πώς το έλεγε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος; «Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες…». Όχι πως είναι υποχρεωτικό να αγαπάμε καθέναν που έχει την ίδια εθνικότητα με μας, αλλά όταν δύο Έλληνες βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα, ενδεχομένως μπορούν από κοινού να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού μπάσκετ. Όχι όμως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι όχι αν πρόκειται για τον Ανδρέα Ζαγκλή…

«Έφυγε κι ο Μπάουμαν και δυστυχώς είμαστε σε μεταβατικό στάδιο» είπε στην πρόσφατη εμφάνισή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, φροντίζοντας να τα… χώσει στη ΦΙΜΠΑ, δίχως ιδιαίτερες αναφορές στον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή. Τα βέλη προς αυτόν στρέφονταν, όχι όμως κι ο λόγος, μην τον διαφημίζει τσάμπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Ζαγκλής είναι στο στόχαστρο του Βασιλακόπουλου. Τον Φεβρουάριο με επιστολή, η οποία περιείχε αρκετή δόση ειρωνείας, η Ομοσπονδία έδειξε την ενόχλησή της, που ο αγώνας της Εθνικής με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη διεξήχθη την ίδια ώρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ. Αλλά κι αυτό ήταν μια αφορμή, όχι η αιτία.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνούν εύκολα. Ο Ανδρέας Ζαγκλής ανδρώθηκε επαγγελματικά (εκ των εξαιρετικών δικηγόρων, ειδικά στο Αθλητικό Δίκαιο) δίπλα στον αείμνηστο Παντελή Δέδε. Ο διαπρεπής δικηγόρος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κι όταν ο Βασιλακόπουλος θέλησε να… στρίψει το τιμόνι και να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε… μονοπρόσωπη εταιρία αυτοπροβολής, διαφώνησε κι έφυγε, μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες του χώρου (Λαζαρίδης, Ζερβουδάκης, Βαφάκης, κτλ.).

Ο Δέδες υπερασπίστηκε με πάθος αθλητές, προπονητές, ομάδες, στρέφοντας συχνά πυκνά τα βέλη κατά του Βασιλακόπουλου, σε μια εποχή που λίγοι είχαν το σθένος να υψώσουν ανάστημα. Ο νεαρός -τότε- Ζαγκλής αποδείχθηκε δυνατός συμπαίκτης, καθώς πέρα από τις νομικές του γνώσεις, ήταν και… αλύγιστος. Από τότε ο Βασιλακόπουλος τον έβαλε στη μαύρη λίστα, καθώς δεν είχε μάθει να ακούει «όχι».

Η πρόταση του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς να μπει στο CAS ο Δέδες, δεν ακούστηκε ευχάριστα στον Βασιλακόπουλο. Μέσω αυτού του δίαυλου και φυσικά με την εξαιρετική δουλειά του, ο Ζαγκλής βρέθηκε στη θέση του Γ.Γ. της ΦΙΜΠΑ, γεγονός που έκανε το ποτήρι του προέδρου της ΕΟΚ να ξεχειλίσει, καθώς θεώρησε ανεπίτρεπτο να βρεθεί κι άλλος Έλληνας (εκτός από αυτόν) στα υψηλά μπασκετικά κλιμάκια της διεθνούς Ομοσπονδίας.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δεν πρόκειται ποτέ να χωνέψει ότι ο Ζαγκλής όχι μόνο έφτασε ψηλά, αλλά είναι και κοινής αποδοχής, εν αντιθέσει μ’ εκείνον, που δημιουργούσε πέντε κόντρες για μια… φιλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ