Τι τρέχει στην Γαλλία με τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Μουσταφά Φαλ

Τι τρέχει στην Γαλλία με τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Μουσταφά Φαλ

Ο Τζοέλ Εμπίντ βρίσκεται στο κατώφλι της εθνικής Γαλλίας. Τι συμβαίνει με τον Μουσταφά Φαλ.

Ο Τζοέλ Εμπίντ πήρε την γαλλική υπηκοότητα, προκαλώντας… σεισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο σούπερ σταρ των Σίξερς έχει πλέον το δικαίωμα να παίξει με την Γαλλία στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συνθέτοντας ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Ρούντι Γκομπέρ.

Το Eurobasket βρίσκεται προ των πυλών, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Εμπίντ δε θα λάβει μέρος. Οι Γάλλοι τον υπολογίζουν για τα επόμενα τουρνουά (Μουντομπάσκετ 2023, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024) και όταν ο Βενσάν Κολέ καλέσει τον αστέρα των Σίξερς στην εθνική, τότε κάποιος άλλος παίκτης θα διαβεί την πόρτα της εξόδου. Και κάπου εκεί, μπαίνει στη συζήτηση το όνομα του Μουσταφά Φαλ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τι συζήτησαν Μπαρτζώκας και Βεζένκοφ

Ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού, που πρόσφατα βρέθηκε στην προεπιλογή των «Τρικολόρ» δεν αποκλείεται να παραχωρήσει τη θέση του στον παίκτη της Φιλαδέλφεια στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Όπως αναφέρουν στη Γαλλία, το όνομα του Φαλ, θα είναι το πρώτο που θα μείνει εκτός όταν… επιστρατευθεί ο Τζοέλ Εμπίντ.

Μάλιστα, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, τοποθετήθηκε και ο σέντερ των «ερυθρολεύκων». O Φαλ μίλησε για τη δυνατότητα που υπάρχει ο Τζοέλ Εμπίντ να αγωνιστεί με την Εθνική Γαλλίας και στάθηκε στα θετικά της υπόθεσης:

«Δεν είμαι από αυτούς που προβάλλουν τον εαυτό τους, οπότε δεν με ανησυχεί όλο αυτό. Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε πιστεύω ότι πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Μιλάμε για έναν αθλητή που κάθε βράδυ μπορεί να παίζει ως ο MVP του ΝΒΑ. Το να παίξει μαζί με τον Ρουντί Γκομπέρ είναι επίσης ένα θέμα, ειδικά από την στιγμή που ο Βενσάν Κολέ αρέσκεται να παίζει με μεγάλα κορμιά και να χρησιμοποιεί δύο σέντερ στην ίδια πεντάδα.

Ο Τζόελ Εμπίντ έχει την ικανότητα να απειλεί με σουτ, οπότε ακόμη κι η θέση του πάουερ φόργουορντ θα επηρεαστεί από την παρουσία του. Φυσικά με απασχολεί το θέμα. Σε επίπεδο ηθικής, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση. Από την άλλη πλευρά όμως, οι νόμοι είναι νόμοι κι εμείς παίζουμε με βάση αυτούς. Αν είναι εκεί, πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία. Έτσι είναι ο νόμος του αθλητισμού: αν ο άλλος είναι καλύτερος από σένα, τότε παίζει. Είναι απλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ