«Χτίσιμο» από την αρχή για να γίνει ξανά… Panathinaikos – Πού δείχνει καλύτερος, τι έχασε, τι ψάχνει…

«Χτίσιμο» από την αρχή για να γίνει ξανά… Panathinaikos – Πού δείχνει καλύτερος, τι έχασε, τι ψάχνει…

O Παναθηναϊκός θα είναι τελείως διαφορετική ομάδα τη φετινή σεζόν και «to10» παρουσιάζει όλες τις αλλαγές. Από τον Ράντονιτς, στις «ηχηρές» αποχωρήσεις και στις «έξυπνες» βόμβες...

Ο Παναθηναϊκός πέρασε την πιο δύσκολη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς έχασε το πρωτάθλημα με 3-0 και το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, ενώ την ίδια ώρα απογοήτευσε και στη Euroleague.

Ήταν δεδομένο λοιπόν πως μετά από τη χρονιά αυτή, στο τριφύλλι θα γινόντουσαν σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Από το διοικητικό, όπου μεσούσης της σεζόν αποχώρησαν ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης, μέχρι και το αγωνιστικό φυσικά, όπου οι πράσινοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε ορθώς τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν, αφού η πρώτη του κίνηση ήταν να ανακοινώσει προπονητή. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού θα είναι ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος αμέσως έπιασε δουλειά για να διαμορφώσει το ρόστερ. Ένα ρόστερ που είχε εγγυημένα συμβόλαια μόνο εκείνα των Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, Παπαγιάννη, Σαντ Ρος και φυσικά των νεαρών Αβδάλα, Μαντζούκα, Χουγκάζ και Σαμοντούροφ.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε με βάση αυτούς να χτίσει μια ομάδα ανταγωνιστική και να προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές προσθήκες, αν ήθελε να αφήσει πίσω του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και να βγει και πάλι στο κυνήγι τίτλων.

Οι «τελειωμένοι» και οι «βόμβες» Νέντοβιτς, Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός για αρχή με εξαίρεση το συμβόλαιο του Λευτέρη Μποχωρίδη που ανανεώθηκε, άφησε ελεύθερους όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν συμβόλαιο. Με λίγα λόγια οι Μέικον, Κασελάκης, Γουάιτ, Γιοβιτς και Έβανς έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Βασίλης Καββαδάς που έχει +1 στο συμβόλαιο του και δεν έχει αποφασιστεί αν θα παραμείνει.

Ωστόσο, αυτοί που «τάραξαν» τα νερά και έβαλαν «φωτιά» στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του Ράντονιτς δεν είναι άλλοι από τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι δυο κορυφαίοι παίκτες της ομάδας τα προηγούμενα δυο χρόνια αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα παρά το γεγονός ότι στην αρχη του καλοκαιριού αποτελούσαν τη βάση για του χρόνου και δεσμεύονταν με συμβόλαιο.

Ο Σέρβος γκαρντ είδε τον Ερυθρό Αστέρα να ενεργοποιεί το buy out των 300.000 ευρώ και να τον αποκτάει, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ έφυγε κι αυτός και επίσημα, μέσω το buy out που έχει με προορισμό του την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σε πρώτη φάση μπορεί να πει κανείς ότι οι κινήσεις αυτές σόκαραν, όμως ο Παναθηναϊκός έχει πλέον «ζεστό» χρήμα να διαθέσει για μεταγραφές και αναμένεται μέσα στις επόμενες βδομάδες να κλείσει το ρόστερ του.

Τα «έξυπνα» μεταγραφικά «μπαμ» και ο Ντέρικ Γουίλιαμς

Το κακό για τον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι ότι έχασε δυο σημαντικούς παίκτες, το καλό είναι ότι η ομάδα με εξαίρεση τον Παπαγιάννη, τον Σαντ Ρος και τον Μποχωρίδη ουσιαστικά χτίζεται υπό το πρίσμα του νέου προπονητή. Μαζί φυσικά με τους νεαρούς Έλληνες που έρχονται…

Ο Ράντονιτς λοιπόν έδωσε το «ΟΚ» και ενεργοποιήθηκε η συμφωνία με τον Πάρις Λι που ήταν κλεισμένος εδώ και μήνες, ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για να τονώσει το ελληνικό του στοιχείο. Οι πράσινοι είχαν καταθέσει μεγάλη πρόταση και στον Νικ Καλάθη, που όμως δεν τον κάλυπτε, όμως δεν έμειναν εκεί αφού προχώρησαν στο plan b και μάλιστα το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες.

Αντί για τον Καλάθη, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε στη θέση του τον Νέιτ Γουόλτερς για τον άσο, ενώ αποκτήθηκε και ο Μάριους Γκριγκόνις, με το τριφύλλι να δίνει και χρήματα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λιθουανός αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη για τους πράσινους, που συνέχισαν το μεταγραφικό ντεμαράζ των τελευταίων ωρών και ανακοίνωσαν και το deal με τον Άντριου Άντριους, που αγωνιζόταν στην Μπούρσασπορ και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην Τουρκία.

Κλείνοντας, ο Παναθηναϊκός έκανε το «μπαμ» και με τον Ντέρικ Γουίλιαμς που έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι και είναι αναμφίβολα η πιο μεγάλη προσθήκη μέχρι στιγμής στο πράσινο ρόστερ. Ο Αμερικανός εκρηκτικός ψηλός που παίζει στη θέση «4» ανακοινώθηκε και επίσημα και αποτελεί μια πολύ μεγάλη προσθήκη…

Αυτοί που έρχονται και ο Παπαγιάννης

Οι μεταγραφές που έχει κάνει ήδη ο Παναθηναϊκός είναι πάνω στο πλάνο που θέλει ο Ράντονιτς. Οι πράσινοι θα είναι από τις πιο σκληρές ομάδες στη Euroleague τη νέα σεζόν, κάτι που δείχνουν όλες οι μέχρι στιγμής προσθήκες, ενώ το βασικό τους όπλο θα είναι η άμυνα. Κάτι που αρέσκεται να φτιάχνει πρώτα σε όλες τις ομάδες του ο Μαυροβούνιος.

Πέρα από τις πολλές και μαζεμένες εξελίξεις με αποχωρήσεις και μεταγραφές πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του, αφού δεδομένα ψάχνει παίκτη για τη θέση «3» μετά την αποχώρηση του Παπαπέτρου, ασχέτως αν θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι Μαντζούκας, Χουγκάζ και Σαμοντούροφ.

Εκτός από εκεί όμως το τριφύλλι θα «κυνηγήσει» ακόμη έναν παίκτη πιθανόν στη θέση «4», ενώ δεδομένα θα πάει για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, μιας και θα πρέπει να βρει ακόμη έναν Έλληνα παίκτη μετά το «αντίο» του αρχηγού του. Η κίνηση που περιμένουν όμως στον Παναθηναϊκό να γίνει άμεσα είναι στη θέση «5» και στον αναπληρωματικό του Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο Τζόφρι Λοβέρν είναι ο επικρατέστερος για να συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Έλληνα σέντερ και δεν αποκλείονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Τέλος, αν προχωρήσει και στις παραπάνω κινήσεις ο Παναθηναϊκός το μόνο που θα μένει για να κλείσει και τυπικά είναι να παραμείνει ο Παπαγιάννης, αφού μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως οι «σειρήνες» από το ΝΒΑ ηχούν για τα καλά μετά τη φοβερή σεζόν που έκανε.

Και αν έρθει πρόταση στα περίπου 4 εκατ. δολάρια που είναι το buy out του τότε θα αποχωρήσει αλλά και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει κι άλλον ψηλό. Βέβαια κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή  παρότι γράφεται για ενδιαφέρον των Μπακς…

Πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Παναθηναϊκού

PG: Πάρις Λι, Νέιτ Γουόλτερς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Πάρης Αβδαλας
SG: Μάριους Γκριγκόνις, Χαουαρντ Σαντ Ρος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Άντριου Άντριους
SF: Λευτέρης Μαντζούκας
PF: Ντέρικ Γουίλιαμς, Νίκος Χουγκάζ, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ
C: Γιώργος Παπαγιάννης, Τζόφρι Λοβέρν (;), Βασίλης Καββαδάς (;)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ