Αρτούρας Γκουντάιτις: Το «λαβωμένο θηρίο της Λιθουανίας που ψάχνει το restart στο ΟΑΚΑ (vids)

Αρτούρας Γκουντάιτις: Το «λαβωμένο θηρίο της Λιθουανίας που ψάχνει το restart στο ΟΑΚΑ (vids)

Ο Λιθουανός γίγαντας που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ. Η πορεία του, οι τραυματισμοί αλλά και το όνειρο του ΝΒΑ που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ο Λιθουανός Αρτούρας Γκουνταίτις όπως φαίνεται θα είναι ο εκλεκτός για να βρίσκεται πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη στην θέση «5» του Παναθηναϊκού.

Από πολύ μικρή ηλικία ξεχώριζε για το ύψος του αλλά και την δύναμη του κάτω από το καλάθι. Έτσι ο τότε μόλις 19 ετών Λιθουανός αφήνει την πόλη του και την Νάφτα για να πάει στην μεγαλύτερη ομάδα της Λιθουανίας, την Ζαλγκίρις Κάουνας αρχικά ως νεαρός για την δεύτερη ομάδα και μετέπειτα ως ένας παίκτης που θα προστεθεί ήδη στον τεράστιο γηγενή κορμό.

Διαβάστε επίσης: Γκριγκόνις: «Όλη η Ευρώπη ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός, χαίρομαι που είμαι εδώ»

Ο τραυματισμός και η μεγάλη απόφαση!

Στην δεύτερη ομάδα της Ζαλγκίρις ξεχωρίζει και άμεσα ανεβαίνει στην αντρική ομάδα. Ο τότε προπονητής της Ζαλγκίρις, Γκιντάρας Κραπίκας του δίνει  συμμετοχές στην Euroleague αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατό του τον αφήνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα και αρκετά πίσω στην εξέλιξή του.

Και ενώ επιστρέφει δριμύτερος, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2015 και παίρνει μια απόφαση που ελάχιστοι Λιθουανοί έχουν πάρει. Αλλάζει στρατόπεδο και πηγαίνει στην μισητή Λιέτουβος Ρίτας για να κάνει το πρώτο του restart. Εκεί είναι αναντικατάστατος και δείχνει το άπλετο ταλέντο του.

Το όνειρο του ΝΒΑ που δεν εκπληρώθηκε ποτέ!

Η απόφαση όμως να πάει στην Λιέτουβος δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα αν 10 μέρες πριν οι Φιλαδέλφια Σίξερς του έδιναν συμβόλαιο συνεργασίας. Τον επιλέγουν αρχικά στο νούμερο 47 του draft εκείνης της χρονιάς αλλά θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να αντέξει το βάρος του ΝΒΑ.

Έτσι γίνεται ανταλλαγή στου Κίνγκς αλλά και εκεί δεν τα καταφέρνει αφού στο Summer League του 2016 δεν κλέβει τις εντυπώσεις.

Και μετά η Euroleague!

Όμως στην Ευρώπη είχε χτίσει πολύ καλό όνομα και η Αρμάνι Μιλάνο τον αποκτάει ως βασική λύση στην γραμμή των ψηλών της.

Κάνει απίστευτες 2 σεζόν αλλά πάλι τα γόνατα του τον πρόδωσαν. Σε ένα μάτς με την Γκραν Κανάρια πέφτει κάτω σφαδάζοντας και το ιατρικό ανακοινωθέν λέει ρήξη χιαστού. Πάντως στα 21 ματς που αγωνίστηκε την σεζόν 2019-20 είχε νούμερα MVP όμως ατύχησε.

Έτσι οι «Μιλανέζοι» τον αποδεσμεύουν και εκείνος πάει στην Ζενίτ. Εκεί τα πηγαίνει περίφημα αλλά ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας τον στέλνει στην μαγευτική Νάπολι.

Και τώρα… Παναθηναϊκός!

Τώρα ετοιμάζεται στα 29 του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού, που στο πρόσφατο ραντεβού με την μάλλον καινούργια του ομάδα την διέλυσε με 25 πόντους. Ο ύψος 2.09 σέντερ ξέρει τον τρόπο και ευελπιστεί να αφήσει το αποτύπωμά του στο ΟΑΚΑ όπως έκαναν και άλλοι συμπατριώτες του.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ