Πρώτη φορά σε Παγκόσμιο το Πράσινο Ακρωτήρι και ο Ταβάρες

Πρώτη φορά σε Παγκόσμιο το Πράσινο Ακρωτήρι και ο Ταβάρες

To Πράσινο Ακρωτήρι επικράτησε με 79-64 της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σπουδαία μέρα για τo Πράσινο Ακρωτήρι που επικράτησε με 79-64 της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με ηγέτη τον Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης, το Πράσινο Ακρωτήρι κατέλαβε την 3η θέση, με 6 νίκες – 4 ήττες στον όμιλό του και θα ταξιδέψει στην Ασία.

Η Ακτή Ελεφαντοστού προκρίθηκε ως 1η του ίδιου ομίλου, ενώ την πρόκριση από το ίδιο γκρουπ εξασφάλισε ως 2η η Ανγκόλα. Ο Ταβάρες σημείωσε 13 πόντους, μοίρασε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ απόψε κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχτηεκ ο Ιβάν Αλμέιδα με 20 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 2-0: Η πρώτη κούπα της νέας εποχής

Επιπρόσθετα, το Πράσινο Ακρωτήρι είναι το έθνος με τον μικρότερο πληθυσμό που έχει προκριθεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ. Το ρεκόρ, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 έως σήμερα κατείχε το Μαυροβούνιο με 620 χιλιάδες κατοίκους τότε στην Κίνα. Πριν από το Μαυροβούνιο, το Κατάρ κατείχε το συγκεκριμένο ρεκόρ με λίγους λιγότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους το 2006.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ