Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 2-0: Η πρώτη κούπα της νέας εποχής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 2-0: Η πρώτη κούπα της νέας εποχής

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της εποχής του Έρικ Τεν Χαγκ κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς επικρατώντας με 2-0 της Νιούκαστλ στο Γουέμπλεϊ και επέστρεψε στους τίτλους μετά από έξι χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Λιγκ Καπ Αγγλίας, επιστρέφοντας στις κούπες μετά από έξι χρόνια. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο τη Νιούκαστλ, προηγήθηκε με κεφαλιά του Κασεμίρο και αυτογκόλ του Μπότμαν με 2-0 και στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα για να πανηγυρίσει την κούπα.

Οι κόκκινοι διάβολοι μετά από πολύ καιρό ανομβρίας μπαίνουν στη νέα εποχή με το δεξί και με την πρώτη κούπα της σεζόν, την ώρα που είναι η μοναδική ομάδα σε όλη την Ευρώπη που διεκδικεί και τις 4 κούπες που κυνηγούσε από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Οι παίκτες του Ολλανδού τεχνικού ήταν πιο διψασμένοι από τη Νιούκαστλ, η οποία όμως πάλεψε μέχρι τέλους το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει. Πλέον η Γιουνάιτεντ προσθέτει το 6ο Λιγκ Καπ της σπουδαίας ιστορίας της και δείχνει ότι με τον Τεν Χαγκ στον πάγκο της έχει βλέψεις για πολλούς περισσότερους τίτλους.

Όσον αφορά το ματς, στο 6ο λεπτό ο Φρεντ πρόλαβε σωτήρια τον Σεν Μαξιμέν ενώ στο 13’ ο Κάριους έσωσε μετά από σουτ του Βέγκχορστ και στο 15’ ο Σερ πρόλαβε να διώξει προ του Νταλότ. Στο 26ο λεπτό ο Τρίπιερ σέντραρε από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Σερ έφυγε μόλις έξω ενώ στο 32’ ο Σεν Μαξιμέν πάτησε περιοχή από αριστερά και πάσαρε με το δεξί αλλά ο Ντε Χέα πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση. Και στο 34’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σο από αριστερά, ο Κασεμίρο έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Νιούκαστλ, στο 39’ ο Βέγκχορστ στα αριστερά έδωσε κάθετα στον Ράσφορντ που πλάσαρε από δύσκολη θέση, η μπάλα κόντραρε και στον Μπότμαν και κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους για το 2-0. Στο 45+4’ ο Βέγκχορστ έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κάριους έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικότερα στο 47’ το σουτ του Φρεντ πέρασε μόλις έξω ενώ στο 55’ ο Κάριους είπε όχι σε σουτ του Βέγκχορστ και στο 68’ ο Μαρτίνες πρόλαβε υπέροχα τον Ζοέλιντον.

Στο 74’ ο Κάριους είπε όχι εντυπωσιακά σε προσπάθεια του Ράσφορντ ενώ στο 80’ ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ πρόλαβε ξανά τον Άγγλο επιθετικό. Στο 88ο λεπτό το απίθανο σουτ του Μέρφι από τα 30 μέτρα, έξυσε το δοκάρι του Ντε Χέα που στο 90+3′ είπε όχι εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Ζοέλιντον. Στο 90+3′ ο Φερνάντες έκανε μαγική ενέργεια και σουτ από κοντά αλλά ο Κάριους έβγσλε δύσκολα σε κόρνερ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Μαρτίνες, Νταλότ (46’ Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Σο, Κασεμίρο Φρεντ (69’ Ζάμπιτσερ), Άντονι (83’ Σάντσο) , Φερνάντες, Ράσφορντ (88′ Μαγκουάιρ), Βέγκχορστ (70’ ΜακΤόμινεϊ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κάριους, Τρίπιερ, Μπότμαν, Σερ, Μπερν, Λόνγκσταφ (46’ Ισάκ), Γκιμαράες (79’ Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90′ Ρίτσι), Σεν Μαξιμέν (78’ Μέρφι), Γουίλσον (90′ Άντερσον)

Το γκολ του Κασεμίρο:






Το αυτογκόλ του Μπότμαν:






Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ