Συνεχίζει να μαγεύει η Dream Team – Σε τιμή… σοκ δημοπρατήθηκε φανέλα του Τζόρνταν

Συνεχίζει να μαγεύει η Dream Team – Σε τιμή… σοκ δημοπρατήθηκε φανέλα του Τζόρνταν

Επταψήφιο νούμερο έπιασε η φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 μεταξύ της Dream Team και της Λιθουανίας.

Το μπάσκετ που λάνσαρε η εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Σε μια σπάνια σύμπραξη τους, όλα τα τεράστια αστέρια των 90s κατάφεραν να αγωνιστούν μαζί και να μείνουν στην Ιστορία ως η θρυλική Dream Team, με παίκτες όπως οι Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Κάρλ Μαλόουν, Τζον Στόκτον, Σκότι Πίπεν και φυσικά του… αέρινου Μάικλ Τζόρνταν.

Πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια «έπιασε» σε δημοπρασία μία φανέλα του κορυφαίου ίσως μπασκετμπολίστα στην Ιστορία του αθλήματος, από την αυθεντική Dream Team, την εθνική ομάδα των ΗΠΑ που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης: Χάιντι Κλουμ: Η εμφάνιση «φωτιά» στις Κάννες και το… σέξι ατύχημα

Η φανέλα που φόρεσε ο «Air» στον ημιτελικό με τη Λιθουανία, βγήκε σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο Goldin, μαζί με υπογεγραμμένες φανέλες από τους υπόλοιπους παίκτες της αμερικανικής ομάδας, και πωλήθηκε αντί 3,03 εκατ. δολαρίων.

Όσο εξωπραγματικό και αν φαίνεται το νούμερο αυτό, δεν είναι και το μεγαλύτερο ποσό που έχει πιάσει αντικείμενο που χρησιμοποιούσε ο Τζόρνταν, με τα… πρωτεία να τα έχει μια φανέλα των Σικάγο Μπουλς από τον πρώτο τελικό NBA του 1998.

Ο πλειοδότης, σε δημοπρασία που έγινε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε αυτή την περίπτωση κατέβαλε πάνω από 10 εκατ. δολάρια, πραγματοποιώντας την ακριβότερη αγορά αθλητικού ενθυμίου στην ιστορία, αποδεικνύοντας την ανυπολόγιστη εμπορική αξία που έχει ακόμα και σήμερα το brand name του του Μάικλ Τζόρνταν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ