Η καραμπόλα της FIBA με Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: Τι ισχύει για την εθνική ομάδα

Η καραμπόλα της FIBA με Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: Τι ισχύει για την εθνική ομάδα

Το αίτημα της ΕΟΚ για να πάψει να θεωρείται ως νατουραλιζέ παίκτης ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απορρίφθηκε από τη FIBA, με την εξέλιξη αυτή να επηρεάζει άμεσα την Εθνική ενόψει Μουντομπάσκετ.

Η FIBA δεν ενέκρινε το αίτημα της ΕΟΚ προκειμένου ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να λογίζεται ως 100% Έλληνας παίκτης για την Εθνική ομάδα, έτσι θα συνεχίζει να αγωνίζεται με το καθεστώς του νατουραλιζέ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν πείστηκε από την προσπάθεια της ελληνικής και τις συζητήσεις που έγιναν, κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή και η υπόθεση δεν εξελίχθηκε όπως ήλπιζαν στο στρατόπεδο της ΕΟΚ.

Διαβάστε επίσης: «Άπαιχτος» ο Ολυμπιακός – Σχεδόν… φραγμένη η κατάκτηση τίτλου από τους ερυθρόλευκους!

Αυτή η εξέλιξη λοιπόν επηρεάζει σημαντικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς όπως γίνεται σαφές, από τη στιγμή που ο Τόμας Γουόκαπ απέκτησε πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα, μόνο ένας από τους δύο θα μπορεί να φοράει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, μιας και ο κανονισμός επιτρέπει μόνο έναν νατουραλιζέ για κάθε εθνική.

Με φόντο λοιπόν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, θα κληθεί να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα έχει μαζί του στην Ασία. Μάλιστα υπάρχει και η υπόθεση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος περιμένει να αποκτήσει το διαβατήριό του και θα τεθεί κι εκείνος στη διάθεση του Ιτούδη, χωρίς βέβαια να συγκεντρώνει το ίδιο πολλές πιθανότητες όσο οι άλλοι δύο.

Από τη μία ο Ντόρσεϊ έχει την εξαιρετική σχέση με τον Δημήτρη Ιτούδη και συνεργάζονται στη Φενέρμπαχτσε, από την άλλη η διαδικασία της ελληνοποίησης του Γουόκαπ έγινε άμεσα και με τις «ευλογίες» της ΕΟΚ, για να μπορέσει ο παίκτης του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στην Εθνική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ