Μποσγανά: «Το βήμα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ»

Μποσγανά: «Το βήμα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ»

Η Έλενα Μποσγανά μίλησε για την πρόκληση της Εθνικής μπάσκετ γυναικών στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την οποία θα συνδιοργανώσουν Σλοβενία και Ισραήλ το διάστημα 15-25 Ιουνίου.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην εφετινή διοργάνωση, όπως δήλωσε η Έλενα Μποσγανά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, είναι να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ του 2021, όταν η «γαλανόλευκη» κατετάγη τέταρτη στο γκρουπ της και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Η 20χρονη φόργουορντ τονίζει ακόμη ότι «το Ευρωμπάσκετ ήταν ένα όνειρό για μένα», ενώ υπογραμμίζει πως «είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα και να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο».

«Το Ευρωμπάσκετ ήταν ένα όνειρό για μένα και νιώθω υπέροχα. Από το 2017 όταν ήμουν μικρή και έβλεπα την ομάδα ανυπομονούσα πότε θα έρθει και η δική μου σειρά. Η ομάδα μας έχει στόχους και θα κοιτάξουμε να τους υλοποιήσουμε» επισήμανε η κόρη του Γιώργου Μποσγανά, η οποία αγωνίζεται στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, και συνέχισε αναφερόμενη στην παρουσία της στην εθνική και στις απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό της:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα και να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο. Μπορεί να είμαι η μικρότερη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Δεν αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως τη μικρότερη σε ηλικία στην ομάδα. Έχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου και θεωρώ ότι και οι υπόλοιποι έχουν από εμένα».

Τέλος, η νεαρή διεθνής αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ (15/6 στο Τελ Αβίβ), υπογραμμίζοντας: «Έχουμε πια λίγες ημέρες μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε ακόμα περισσότερο για να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Θέλουμε να χαρούμε τους αγώνες και να πετύχουμε τον στόχο μας, να κάνουμε δηλαδή το βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Κοιτάμε πλέον τον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Η ομάδα μας έχει δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και όλες μαζί θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ