Μιχάλης Λούντζης: Ο «παράγοντας Χ» της Εθνικής και ο Ολυμπιακός που… τρίβει τα χέρια του (vid)

Μιχάλης Λούντζης: Ο «παράγοντας Χ» της Εθνικής και ο Ολυμπιακός που… τρίβει τα χέρια του (vid)

Ο Μιχάλης Λούντζης κάνει το step up φέτος το καλοκαίρι με την Εθνική και δείχνει έτοιμος στα 25 του, να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα και στην περιφέρεια του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν.

Η Εθνική προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Mundobasket και της μάχες που θα κληθεί να δώσει αρχικά στα παρκέ της Μανίλας των Φιλιππίνων και στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει ήδη δύο φιλικά που τα συνδύασε με 2/2 νίκες με την πολύ σοβαρή και ανταγωνιστική Σλοβενία, στην Λιουμπλιάνα και στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της τιμητικής βραδιάς για τον Νίκο Γκάλη.

Στα δύο ματς αυτά είδαμε πολλά εντός παρκέ. Ορισμένες από τις αδυναμίες του ρόστερ τις εθνικής, που όπως δήλωσε ο Ιτούδης θα δουλευτούν πολύ στο 20ήμερο που απομένει μέχρι την έναρξη του τουρνουά αλλά και τα μεγάλα όπλα της ομάδας στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την δική της θέση στον…ήλιο του παγκόσμιου μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης: Βάζει «φωτιές» για Μάικ Τζέιμς ο Γιαννακόπουλος: «Σοβαρά τώρα;»

Αν όμως μένει κάτι στο μυαλό του μέσου φίλου του μπάσκετ που παρακολούθησε τα δύο ματς αυτά, είναι ένα όνομα. Αυτό του Μιχάλη Λούντζη. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, έχει κληθεί βάσει συνθηκών να ανταποκριθεί σε συνθήκες βασικού γκαρντ, αφού στη Λουμπλιάνα έμεινε στο παρκέ για 30′ και στο ΟΑΚΑ για 20′ παίρνοντας πολύ καλό βαθμό σε άμυνα, επίθεση, συγκέντρωση και δημιουργία.

Στις δύο νίκες με τους Σλοβένους ο ερυθρόλευκος γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 15 πόντους (66.6% εντός παιδειάς με 5/9 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ για μόλις 2 λάθη και 5 κερδισμένα φάουλ. Έβαλε αρκετές φορές το κορμί του δυνατά στην άμυνα και στα μπλοκ άουτ, βούτηξε για διεκδικούμενες μπάλες και γενικά δείχνει έτοιμος, ώριμος και συνειδητοποιημένος πλέον να αρπάξει μια μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά.

 

Με τον Γουόκαπ να είναι ο βασικός κουμανταδόρος της Εθνικής, ο Λούντζης που θα διεκδικήσει τη θέση βασικού μαζί με τον Λαρεντζάκη, βρίσκεται σε πολύ γνώριμα μπασκετικά λημέρια καθώς οι τρεις τους έχουν περάσει χιλιάδες ώρες στα παρκέ στις προπονήσεις και τα ματς του Ολυμπιακού και η αγωνιστική χημεία είναι δεδομένη. Η απουσία του Σλούκα από την Εθνική, φαίνεται να έχει δώσει χώρο στον Λούντζη να δείξει το ταλέντο του και τα όσα έχει μάθει υπό τις οδηγίες του κόουτς Μπαρτζώκα.

Υπάρχει λοιπόν δίκαια η προσμονή στον Ολυμπιακό, να γίνει κάτι παρόμοιο, αφού με τη φυγή του Σλούκα, ο Λούντζης θα διεκδικήσει περισσότερο χρόνο στο ροτέισον του απαιτητικού Γιώργου Μπαρτζώκα, κάτι το οποίο έκανε αποσπασματικά σε δύο μεγάλες του βραδιές κόντρα σε Φενέρ (εκτός) και Εφές (εντός) όταν κλήθηκε να αγωνιστεί περισσότερα λεπτά.

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει το σημαντικό step up του Γιαννούλη Λαρεντζάκη πέρσι το καλοκαίρι με τα όσα έκανε με την Εθνική στο Eurobasket, που εξελίχθηκε στη συνέχεια στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ