Παπανικολάου: «Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, είναι λίγο «βαριά» τα πόδια»

Παπανικολάου: «Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, είναι λίγο «βαριά» τα πόδια»

Την αστοχία στα μακρινά σουτ τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, μετά την ήττα από την Ιταλία στο τελευταίο ματς του τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο Κώστας Παπανικολάου προσπάθησε αιτιολογήσει την εμφάνιση της Εθνικής λέγοντας πως οι παίκτες είναι κουρασμένοι από την έντονη προετοιμασία και εστίασε στο ότι πρέπει να βρεθούν κι άλλες επιλογές στην επίθεση όταν δεν μπαίνουν τα μακρινά σουτ προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο Μουντομπάσκετ.

Είπε επίσης πως πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε η Εθνική να μην «κυνηγάει» το σκορ, ενώ στάθηκε στη «δίψα» και στο καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό – Χαμός με Τζέιμς, ανατροπή δεδομένων για Ναν! (pic)

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου:

«Όταν δημιουργείται μια καλή κατάσταση που απαιτεί ένα ελεύθερο σουτ να γίνει, πρέπει να γίνεται το σουτ, γιατί είναι η σωστή επιλογή. Για αυτό το σουτ δουλεύουμε σε κάθε επίθεση. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, είναι λίγο «βαριά» τα πόδια. Σίγουρα, δεν θα είμαστε η πιο εύστοχη ομάδα στα μακρινά σουτ, αλλά πρέπει να πάρουμε τις καλύτερες επιλογές. Θα πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους, μέσα από την άμυνά μας που θα πρέπει να είναι σταθερή αξία, να «χτίζουμε» το παιχνίδι μας.

Οι προπονήσεις έχουν ένταση γιατί έτσι πρέπει σε αυτή την περίοδο και είναι φυσιολογικό τα παιδιά να νιώθουν το σώμα τους βαρύ. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο τουρνουά. Αυτή η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά μέσα στο παιχνίδι, για κάθε κατοχή και δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάει πιο μέσα στο τουρνουά, πέρα από το ματς με την Ιορδανία.

Το θετικό είναι ότι τα παιδιά έχουν τη «δίψα». Είναι ενθαρρυντικό ότι επιστρέψαμε στο ματς, αλλά θα πρέπει να δούμε γιατί μένουμε πίσω στο σκορ. Τα φιλικά ήταν χρήσιμα, απέναντι σε δύσκολες ομάδες που μπορούν να αναδείξουν τις αδυναμίες μας. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στα φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία. Έχουμε παιδιά που ξέρουν που βρίσκονται, την ευκαιρία που έχουν κι έχουν έρθει όλοι «διψασμένοι» για την καλύτερη προσπάθεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι, δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι ψεύτικο. Όλα τα παιδιά κάνουν εξαιρετική προσπάθεια και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μην ξεχνάμε ότι, πάνω από όλα, εκπροσωπούμε τη χώρα μας κι όχι τους εαυτούς μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ