Βούτσεβιτς: «Φαβορί για την πρωτιά του ομίλου η Ελλάδα»

Βούτσεβιτς: «Φαβορί για την πρωτιά του ομίλου η Ελλάδα»

Σε δηλώσεις του για το παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας ο Νίκολα Βούτσεβιτς χαρακτήρισε φαβορί για την πρωτιά του ομίλου την Ελλάδα.

Ο σταρ της ομάδας του Μαυροβουνίου, Νίκολα Βούτσεβιτς έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ενόψει του επερχόμενου Μουντομπάσκετ στην Κίνα.

Σε αυτές χαρακτήρισε φαβορί την Ελλάδα για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ οι υπόλοιποι θα παλέψουν για την δεύτερη.

«Όταν κοιτάς το ρόστερ της Ελλάδας, με παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Νικ Καλάθης και πολλοί ακόμα, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης! Έχουν πολύ ταλέντο και πολλή εμπειρία.

Η Βραζιλία έχει παίκτες που πήραν εμπειρίες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι τα τελευταία χρόνια και είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καλή ομάδα επίσης. Πάντα παίζουν σκληρά, για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε διοργάνωση.

Είναι ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Ελλάδα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και η «μάχη» για την δεύτερη θέση θα είναι πολύ έντονη».

Στη συνέχεια τόνισε πως θα είναι πανέτοιμος για την έναρξη της διοργάνωσης.

«Νιώθω πολύ καλά με τη σεζόν που έκανα. Νιώθω ωραία με το σώμα μου, με το μπάσκετ που παίζω κι είμαι ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω την εθνική μου το καλοκαίρι. Πρέπει να συνηθίσω λίγο στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, αλλά είμαι έτοιμος για την προετοιμασία και την διοργάνωση».

Για τέλος άφησε τους στόχους της ομάδας, αναφέροντας πως πιστεύει σε μία καλή πορεία του Μαυροβουνίου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μπορούν να κάνουν και πολλές εκπλήξεις ως ομάδα.

«Έχουμε πολλή ενέργεια, μεγάλο κίνητρο για να κάνουμε σπουδαία πράγματα στην Κίνα. Μπορούμε να εκπλήξουμε πολύ κόσμο, πολλές ομάδες, επειδή πάμε στην Κίνα για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να παίξουμε σκληρά.

Στόχος είναι να πάμε στην επόμενη φάση και να προσπαθήσουμε για όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έχουμε ένα καλό και ταλαντούχο γκρουπ παικτών, μόλις δύο παίκτες είναι πάνω από 30 ετών, και θέλουμε να δείξουμε πως το Μαυροβούνιο είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Αγαπώ την χώρα μου και πάντα χαίρομαι να φοράω την φανέλα με το εθνόσημο. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να παίξω στην παγκόσμια σκηνή με την κόκκινη φανέλα στους ώμους μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ