Γιατί «Adetokunbo» και όχι «Antetokounmpo» – Ο λόγος που ο Κώστας έχει… διαφορετικό επίθετο στη φανέλα (pics)

Γιατί «Adetokunbo» και όχι «Antetokounmpo» – Ο λόγος που ο Κώστας έχει… διαφορετικό επίθετο στη φανέλα (pics)

Ποιος είναι ο λόγος που το επίθετο του Κώστα Αντετοκούνμπο αναγράφεται διαφορετικά στην φανέλα του, από ότι των δύο μεγάλων αδερφών του. Η εξήγηση και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την εθνική Ελλάδος στο φιλικό με την Ισπανία, μετρώντας 31 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Greek Freak ήταν το πρόσωπο του αγώνα και όπως αναμενόταν τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του για τα αγωνιστικά του… καμώματα.

Ωστόσο, ένας άλλος λόγος που η οικογένεια Αντετοκούνμπο έκανε τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί της, ήταν τα ονόματα πάνω στις φανέλες τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας ξεχώριζε από τα δύο του αδέρφια, Γιάννη και Θανάση, καθώς το δικό του επίθετο στη φανέλα ήταν… διαφορετικό.

Διαβάστε επίσης: Είπε το «ναι» ο Ντε Λα Φουέντε – Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον εξτρέμ της Μαρσέιγ

Όλος ο πλανήτης έχει συνηθίσει να διαβάζει «Antetokounmpo» λόγω του Γιάννη. Το ίδιο αναγράφεται και στη φανέλα του Θανάση. Ο Κώστας ωστόσο έχει ωστόσο το… προνόμιο να έχει «διαφορετικό» επώνυμο στη φανέλα του λόγω της γραφειοκρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, η φανέλα του Κώστα γράφει «Adetokunbo» και για αυτό υπάρχει εξήγηση… Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA, στο πίσω μέρος της φανέλας ενός παίκτη εθνικής ομάδας το επίθετό του πρέπει να αναγράφεται στα λατινικά με τον ίδιο τρόπο που αναγράφεται στο διαβατήριό του.

Το 2013, οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο είχαν βγάλει τα διαβατήρια τους για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τα draft του NBA, με… λανθασμένα επίθετα, καθώς η μετάφραση δεν έγινε σωστή και έτσι μέχρι και σήμερα αναγράφονται και οι δύο ως «Antetokounmpo».

Ο Κώστας από την άλλη έβγαλε το διαβατήριο του αργότερα και αναγράφεται ως «Adetokunbo» το οποίο είναι και το σωστό. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι ο Άλεξ που έβγαλε επίσης αργότερα το διαβατήριο, γράφεται στη φανέλα ως «Antetokounmpo».

Από την άλλη, στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ ισχύει ότι και με τα δύο μεγάλα αδέρφια Αντετοκούνμπο, καθώς όταν είχε βγάλει ελληνικό διαβατήριο το επίθετο του μεταφράστηκε ως «Ntorsey» αντί για «Dorsey» που είναι και το σωστό…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ