Αγραβάνης: «Θα είμαστε πολύ δυνατοί όταν θα είμαστε όλοι»

Αγραβάνης: «Θα είμαστε πολύ δυνατοί όταν θα είμαστε όλοι»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ έδωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης και μίλησε για το 4/4 της Εθνικής μας στο Eurobasket

O Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε μετά την νίκη επί της Ουκρανίας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη μάχη που δίνει η Εθνική μας ομάδα αυτές τις μέρες στο Eurobasket.

Υποστήριξε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι πολύ καλύτερο όταν μπουν όλοι οι παίκτες ενώ σημείωσε πως όλοι έχουν ρόλο στα πλάνα του προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Στο βιβλίο των ηρώων: Ο Γιάννης, ο Γκάλης και οι άλλοι με τις Εθνικές 40αρες

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Το σουβενίρ τι λέει; Το ξύλο που έπεσε χθες κυρίως αλλά και προχθές, ήταν χρήσιμο για την ομάδα;

«Νομίζω ότι ήταν αρκετά physical ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά δυνατά και έμειναν και… σουβενίρ, μαζί και το δικό μου που ήταν από προχθές, αλλά και σε συμπαίκτες μου αφού παίχτηκε πολύ δυνατό μπάσκετ. Το σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε, πήραμε την πρώτη θέση, δε λέει κάτι αυτό, συνεχίζουμε στη δύσκολη προσπάθεια που αναμένεται μπροστά μας».

– Μπορεί να μην κρίνει κάτι για τον τελικό στόχο αυτή η πρωτιά αλλά είναι… πρωτιά, γεμίζει αυτοπεποίθηση την ομάδα, την εθίζει στις νίκες;

«Σίγουρα το να κερδίζεις μέσα από διάφορες καταστάσεις, και εύκολες αλλά και δύσκολες όπως ήταν η χθεσινή που είδαμε στο ημίχρονο να είμαστε πίσω και σε παιχνίδια ντέρμπι όπως ήταν με την Ιταλία και την Κροατία, όλα αυτά σου οπλίζουν την αυτοπεποίθηση σου χτίζουν ένα χαρακτήρα νικητή. Πρέπει όμως να συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια, σίγουρα πάντως το συναίσθημα της νίκης αρέσει σε όλους μας και γι’ αυτό παλεύουμε, να κερδίζουμε για εμάς και για τη χώρας μας».

– Υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα έχει πολλά ακόμα να δώσει προχωρώντας, δεν ξεχνάμε ότι μπήκατε λιγότεροι στους αγώνες και σταδιακά εντάσσονται και οι συμπαίκτες σας που είχαν προβλήματα, ενώ μέσα από τα ματς βρίσκεστε και καλύτερα μεταξύ σας.

« Νομίζω ότι είναι η μόνη Εθνική τα τελευταία… πάρα πολλά χρόνια που έχει πραγματικά 12 παίκτες. Όλες οι Εθνικές βλέπαμε είχαν ή, πιο σωστά παρουσίαζαν 5, 6, 7 παίκτες, τώρα και οι 12 μπορούν να κάνουν ζημιά. Όλοι είμαστε έτοιμοι να μπούμε μέσα να κάνουμε το ρόλο μας, οι αντίπαλοι φοβούνται όλους μας. Περιμένουμε και τον Κώστα, πιστεύω αύριο θα αγωνιστεί μερικά λεπτά και τότε θα είμαστε πολύ δυνατοί, όταν θα είμαστε όλοι μαζί και υγιείς».

– Μεταξύ σας γίνονται κουβέντες και σκέψεις για επόμενους αντιπάλους ή ισχύει το εμείς να είμαστε καλά και ας έρθει όποιος θέλει;

«Πραγματικά, δεν έχουμε δει κανέναν αντίπαλο που μπορεί να προκύψει στη συνέχεια. Εμείς απλά ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας κάθε φορά. Έχουμε κάποιες νίκες ακόμα που πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, αυτό μας νοιάζει. Τώρα όποιος και να βρεθεί μπροστά μας, οι προπονητές θα μας προετοιμάσουν κατάλληλα, έχουμε πολύ καλό προπονητικό επιτελείο και τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, για να μας ετοιμάσουν καλύτερα να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

– Το 4-0, οι εμφανίσεις, έχουν προκαλέσει μια γενική ευδαιμονία, εσείς στέκεστε και σε σημεία των εμφανίσεων που σας έχουν προβληματίσει;

«Φυσικά και βλέπουμε τα ελαττώματά μας σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, σε κάθε παιχνίδι τα εντοπίζουμε και είναι διαφορετικά, αυτό είναι καλό, σημαίνει ότι δεν κάνουμε τα ίδια λάθη που θα ήταν πρόβλημα, βελτιώνουμε πράγματα. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ευδαιμονία μεταξύ μας, υπάρχει σίγουρα μια ωραία ατμόσφαιρα, παρότι κερδίζουμε όμως δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια γιατί τα παιχνίδια τα σημαντικά έρχονται, δεν έχουν έρθει ακόμα.

– Τι κρατάμε από αυτή την πρώτη φάση πέραν των νικών και της πρωτιάς, κάποια αγωνιστικό χαρακτηριστικό;

« Νομίζω την ταχύτητα και την ενέργεια που σπαταλήσαμε όλα τα παιδιά για να φτάσουμε σε αυτές τις νίκες, δεν ήταν εύκολο, μπορεί κάποια ματς να τα κάναμε εμείς εύκολα. Αυτό που είπαμε από την αρχή όμως, το κάνουμε όλοι μέχρι στιγμής, προσπαθούμε όλοι στο 100% και είτε πονάμε είτε όχι είμαστε κάθε βράδυ εκεί για να κερδίσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ