Ωραίοι, Έλληνες και ψάχνουν μία ακόμα πρόκληση στην καριέρα τους

Ωραίοι, Έλληνες και ψάχνουν μία ακόμα πρόκληση στην καριέρα τους

O Nίκος Παππάς, ο Γιάννης Μπορούσης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Κουφός και ο Στράτος Περπέρογλου αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους και είναι πέντε καυτοί free agents που στέκονται άνετα σε ομάδες του τοπ επιπέδου.

Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λένε. Και όχι άδικα. Από την άλλη οι Έλληνες παίκτες διαθέτουν την δική τους ιστορία στην Ευρωλίγκα. Κουβαλούν στις πλάτες τους ομάδες, έχουν σηκώσει ευρωπαϊκές κούπες, είναι μπροστάρηδες σε επιτυχίες των συλλόγων που ανήκουν.

Γενικότερα οι αθλητές από την χώρα μας, ηχούν καλά στα αυτιά των ανθρώπων των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης, καθώς διαθέτουν εξαιρετικό μπασκετικό επίπεδο και έχουν τα χαρακτηριστικά για να ηγηθούν των προσπαθειών κάθε προπονητή. Ή έστω να είναι σημαντικοί ρολίστες, σε ένα σύνολο που διαθέτει πλάνο και βασίζει πολλά πράγματα στην τακτική.

Αυτήν την περίοδο πέντε top class παίκτες από την Ελλάδα είναι free agents και αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ο λόγος για τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Νίκο Παππά, Γιάννη Μπουρούση, Κώστα Κουφό και Στράτο Περπέρογλου. Πέντε διαφορετικές ιστορίες αθλητών που έχουν μία κοινή συνιστώσα. Δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο με ομάδα και ψάχνουν μία ακόμα πρόκληση.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ… ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν το λιμάνι του. Οχτώ χρόνια στον Πειραιά έζησε τα πάντα. Αναγνώριση, τίτλοι, δύσκολες καταστάσεις. Από το καλοκαίρι του 2019 ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε τόσα χρόνια. Δεν άργησε πολύ να βρει την επόμενη ομάδα του όμως δεν στέριωσε. Ο Δημήτρης Πρίφτης τον έφερε στο Καζάν για λογαριασμό της Ούνιξ δεν μακροημέρευσε εκεί. Μέσω μία πολύ καλής συμφωνίας, ο Προμηθέας επωφελήθηκε του συμβολαίου του και κατάφερε να τον φέρει και πάλι στην Ελλάδα.

Η σεζόν του δεν ολοκληρώθηκε ελέω κορωνοϊού, έμεινε ελεύθερος και περίμενε την αγορά για την επόμενη ευκαιρία του. Ενδιαφέρον υπήρχε από ομάδες όπως οι Μπάγερν, η Άλμπα αλλά και η Μάλαγα, την ώρα που ακουγόταν όλο και περισσότερο το όνομά του για τον Παναθηναϊκό αλλά και την νεόπλουτη Τόφας. Αυτήν την περίοδο παραμένει ελεύθερος, προπονείται με την ΑΕΚ και αναμένει στο ακουστικό του για κάτι που αξίζει να ασχοληθεί πραγματικά.

ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΗΛΙΚΙΑ

Ποιος μπορεί να πει κάτι για την μπασκετική του ευφυΐα; Κανείς απολύτως. Παρότι οδεύει προς το 37o έτος της ηλικίας του, ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα απολύτως. Συμμετοχές σε Final 4 στην Ευρωλίγκα, μία κατάκτησή της, αμέτρητες παραστάσεις με την Εθνική Ελλάδος και ένα βιογραφικό που θα το ζήλευε κάθε αθλητής.

Την σεζόν που δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, επέστρεψε στην Ισπανία μετά τη διετία στην Κίνα. Η Γκραν Κανάρια έγινε το… σπίτι του, έδειξε πως ο χρόνος δεν τον επηρεάζει και πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα του. Από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και αναζητά στην αγορά της Κίνας ένα ακόμα συμβόλαιο (αλλά και στην Ισπανία).

Ο βετεράνος σέντερ συμμετείχε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και δύσκολα θα ακολουθήσει την ομάδα στα Ιωάννινα για τα φιλικά προετοιμασίας της.

ΕΝΑ WHAT IF ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Διθύραμβοι έχουν γραφτεί για την αξία του ως παίκτη. Και όχι άδικα. Ο Νίκος Παππάς είναι ένα ατόφιο ταλέντο. Ένας αθλητής που μπορεί να ηγηθεί και εξαιτίας του αντιδραστικού του χαρακτήρα δεν μπόρεσε να… στεριώσει στο Τριφύλλι. Και γράφουμε ότι δεν στέριωσε, γιατί λογιζόταν ως παίκτης που ήταν έτοιμος να γίνει ο επόμενος μεγάλος παίκτης του Παναθηναϊκού.
Η μοίρα δεν τα έφερε όπως θα τα ήθελε. Δύο χιαστοί θα ήταν ικανοί να του διακόψουν την όρεξη για μπάσκετ. Κάθε άλλο. Είναι ελεύθερος τώρα, η ΑΕΚ παραμόνευε (και ας το αρνήθηκε) για την απόκτησή του, η Γαλατά τον κοιτούσε, το ίδιο και η Ούνιξ. Προπονείται εντατικά και ψάχνει το επόμενο συμβόλαιό του. Θέλει Ευρωλίγκα, νιώθει καλά αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι… χειροπιαστό για την περίπτωσή του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΨΑΧΝΕΤΑΙ

Είναι ένας παίκτης που ήρθε στην Μόσχα για να πάρει μπάλες, να δημιουργήσει προβλήματα στο ποστ κάθε αντιπάλου, να «γεμίσει» τη ρακέτα της ΤΣΣΚΑ. Το θέμα είναι πως ένας τραυματισμός τον κράτησε πάρα πολύ πίσω. Δεν δικαιολόγησε ούτε στιγμή τα λεφτά που δαπανήθηκαν για αυτόν ο Κώστας Κουφός. Δεν γίνεται όμως να ξέχασε το μπάσκετ. Κάθε άλλο. Ο ομογενής σέντερ μετά τα από πέντε ομάδες στο ΝΒΑ με 723 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας σημαντικό ρόλο αλλά και βαρύ κασέ στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, έφτασε την γηραιά Ήπειρο ως ισχυρή μεταγραφή.
Θέλει πλέον να ξεχάσει το πέρασμά του από την Μόσχα, να το αφήσει πίσω και να κοιτάξει μπροστά. Προπονείται συνέχεια, δεν σταματάει να δουλεύει και αναζητά την ευκαιρία του.

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ…

Κακό λόγο για αυτόν δεν γίνεται να ακούσεις. Και πώς να γίνει αυτό. Ο Στράτος Περπέρογλου είναι ένας αθλητής κόσμημα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εδώ και μερικές ημέρες έγινε 36 ετών. Πέρσι αγωνίστηκε στο Βελιγράδι (από το 2019) και τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έχει περάσει από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Εφές, Μπαρτσελόνα και Χάποελ.
Μπορείς να… αψηφήσεις έτσι εύκολα έναν παίκτη που έχει σηκώσει 3 φορές την Ευρωλίγκα; Με τίποτα.. Ο Πέρπε παραμένει free agent και δεν ψάχνει απλά τα τελευταία ένσημά του αλλά ένα ακόμα συμβόλαιο για να πρωταγωνιστήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ