Χίμκι – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-89

Χίμκι – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-89

Παρόλο που ο Σβεντ γύρισε... φουριόζος για τη Χίμκι σκοράροντας 32 πόντους, η Μακάμπι βρήκε απαντήσεις και πήρε το διπλό στη Μόσχα με 89-87. Χωρίς νίκη παραμένουν οι Ρώσοι στην Ευρωλίγκα (0-5).

Παρόλο που ο Σβεντ γύρισε… φουριόζος για τη Χίμκι σκοράροντας 32 πόντους, η Μακάμπι βρήκε απαντήσεις και πήρε το διπλό στη Μόσχα με 89-87. Χωρίς νίκη παραμένουν οι Ρώσοι στην Ευρωλίγκα (0-5).

Μέχρι το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης η Χίμκι ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Το σύνολο του Ρίμας Κουρτινάιτις βρέθηκε στο +10 έπειτα από τρίποντο του Σβεντ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με επτά πόντους από τους Ουίλμπεκιν και Ντόρσει πλησίασαν στο -1 (14-13). Τελικώς, ένα τρίποντο από τον ομογενή γκαρντ και δύο βολές από τον Μονρό που επέστρεψε στη δράση έφεραν το 18-16, σκορ με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη διαφορά έκαναν οι Ζίζιτς και Ντόρσει που με οκτώ πόντους και έξι αντίστοιχα έφεραν την «ομάδα του λαού» στο +6, με τον Βορόνοφ να ευστοχεί στη λήξη του πρώτου μέρους για να διαμορφώσει το 33-36.

Η τρίτη περίοδος σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Χίμκι με δύο τρίποντα του Μίκι πήρε προβάδισμα (43-41), ωστόσο με τον Ντόρσει και τον Χάντερ η Μακάμπι απάντησε (55-58).

Τα δεδομένα άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν επιθετικές λύσεις και ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ήταν μπροστά με πέντε πόντους. Ωστόσο, ένα δίποντο του Ουίλμπεκιν και μία «βόμβα» του Τάιλερ Ντόρσει δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος έφεραν το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο αυτός που «καθάρισε» ήταν ο Ελιζάια Μπράιαντ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ σκόραρε δύο φορές πίσω από τα 6.75μ, ο Ουίλμπεκιν ευστόχησε σε μία βολή λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Μίκι «μπλέχτηκε» στην τελευταία επίθεση στην τρομερή άμυνα της Μακάμπι και οι φιλοξενούμενοι «δραπέτευσαν» με το διπλό από τη Μόσχα.

Εκτός από τον Σβεντ (32 πόντοι, 11 ασίστ) εξαιρετικός για τη Χίμκι ήταν ο Μονρό με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και ο Μπούκερ που έκανε double double με 14 πόντους και 12 «σκουπίδια».

Για τους νικητές που είχαν αρκετούς πρωταγωνιστές, ο Ντόρσει έκανε «εξωπραγματική» εμφάνιση με 26 πόντους, ακολούθησε ο Άντε Ζίζιτς με 16, ενώ Καλοϊάρο, Ουίλμπεκιν και Μπράιαντ σκόραραν από 15, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-36, 55-58, 81-81, 87-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ