Παναθηναϊκός : Τα βρίσκει σκούρα χωρίς τον αρχηγό του

Παναθηναϊκός : Τα βρίσκει σκούρα χωρίς τον αρχηγό του

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Χίμκι και θα στερηθεί για τρίτο σερί ματς στη Euroleague τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου. Τι έχουν κάνει οι πράσινοι τις εννιά προηγούμενες φορές δίχως αυτόν; Η προϊστορία δεν τους ευνοεί.

Θα μείνει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι Ευρωλίγκας εκτός. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να χάνει μονάχα το ματς της περασμένης εβδομάδας με τη Βιλερμπάν. Τελικά έχασε και το δεύτερο εκείνων των ημερών, αυτό με τη Φενέρμπαχτσε.

Και τώρα είναι αναγκασμένος να παρακολουθήσει με πολιτικά και ένα ακόμα. Το αποψινό απέναντι στην Χίμκι. Μια ομάδα που επίσης έρχεται… λαβωμένη στο ΟΑΚΑ. Χωρίς – μεταξύ αρκετών άλλων – και το μεγάλο της αστέρι. Τον Σβεντ.

Οι απουσίες των Ρώσων, αλλά και η γενικότερη αγωνιστική τους συμπεριφορά είναι που κάνουν τους πράσινους αισιόδοξους πως απόψε θα τα καταφέρουν. Έστω και χωρίς τον αρχηγό τους. Πόσες φορές χρειάστηκε να αγωνιστούν δίχως αυτόν σε επίπεδο Euroleague στα 2,5 χρόνια που φοράει τα πράσινα;

Συνολικά εννιά. Για να… ακριβολογούμε, οχτώ συν μία. Διότι το πρώτο από τα εννιά τα οποία και μετράμε είναι ένα ματς με την Μπασκόνια στην Ισπανία, όταν στο 3′ ο Παπαπέτρου τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παρκέ χωρίς να επανέλθει στο παρκέ. Για την ακρίβεια, επανήλθε έπειτα από έξι αγωνιστικές!

Εκείνο το ματς, για την 9η αγωνιστική της σεζόν 2018-19, το έχασε ο Παναθηναϊκός με 86-77. Και από τα επόμενα πέντε που ακολούθησαν, στα οποία δεν αγωνίστηκε ο Παπαπέτρου, ηττήθηκε στα τέσσερα απ’ αυτά! Συνολικά τη σεζόν 2018-19, ο Παπαπέτρου έλειψε από έξι ματς και οι πράσινοι κέρδισαν μόνο το ένα. Αυτό με τη Νταρουσάφακα για τη 12η αγωνιστική με 75-67.

Εκτός από την Μπασκόνια, ηττήθηκαν στη Ρωσία από τη Χίμκι με 76-68, στην Αθήνα από τη Φενέρ με 69-81, στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 89-68 και στο ΟΑΚΑ από την Αρμάνι με 83-86. Κοινός παρονομαστής; Στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του, δέχτηκε περισσότερους από 80 πόντους.

Πέρσι ο Παπαπέτρου έλειψε μόλις από ένα παιχνίδι, αυτό με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 96-81. Και φέτος ετοιμάζεται για το τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς τον αρχηγό του.

Στα δύο προηγούμενα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βιλερμπάν με 88-71 στο ΟΑΚΑ, ενώ… διαλύθηκε από τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη με 100-74 στο ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας στον πράσινο πάγκο.

Συνολικά, σε σύνολο εννέα αναμετρήσεων χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου από τότε που εκείνος φόρεσε τα πράσινα, ο Παναθηναϊκός έχει έξι ήττες και μόλις τρεις νίκες. Δέχεται κατά μέσο όρο 82 πόντους ανά παιχνίδι και σκοράρει κατά μέσο όρο 77 πόντους ανά παιχνίδια.

Με λίγα λόγια; Όταν ο Παπαπέτρου πονάει, τότε… πονάει και ο Παναθηναϊκός. Η απουσία του μοιάζει κομβική στη γενικότερη λειτουργία του συνόλου. Και μένει να δούμε σήμερα αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι ο κανόνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ