Euroleague – To ερυθρόλευκο «καμίνι» και η πρωταθλήτρια που… ψάχνεται (pics)

Euroleague – To ερυθρόλευκο «καμίνι» και η πρωταθλήτρια που… ψάχνεται (pics)

Η 8η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε χθες με 5 ματς και τον Ολυμπιακό να έχει εύκολο απόγευμα, την ώρα που η Εφές αδυνατεί να θυμηθεί πως είναι η περσινή πρωταθλήτρια. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η 8η αγωνιστική της Euroleague τελείωσε χθες με εικόνες γνώριμες αλλά και ασυνήθιστες. Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη εύκολα, παρά το αρχικό του μούδιασμα, η Μακάμπι μπόρεσε και χωρίς Γουίλμπεκιν, ενώ Εφές και Ζαλγκίρις «βυθίστηκαν» ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που η Μπάγερν έφτασε άλλη μια φορά κοντά σε δύσκολη νίκη, όμως… λύγισε.

Κόσμε εσύ σουπερστάρ

Το ΣΕΦ είναι το (κάθε άλλο παρά) κρυφό όπλο του Ολυμπιακού και μέχρι τώρα οι Πειραιώτες το έχουν μετατρέψει σε… ναρκοπέδιο για κάθε αντίπαλο. Κόντρα στη Μονακό μπορεί να ξεκίνησαν νοθρά, όμως από τη δεύτερη περίοδο και μετά βρήκαν το καλό τους πρόσωπο, περνώντας ακόμα ένα εύκολο βράδυ στην έδρα τους, μετρώντας το απόλυτο ως τώρα σε 6 αναμετρήσεις φτάνοντας στο 6-2, στο καλύτερο ξεκίνημά τους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κινήθηκε στα όρια των 20 πόντων, ο Ζαν-Σαρλ τον ακολούθησε με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε μια ολοκληρωμένη παρουσία. Τα ριμπάουντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να «γείρει η πλάστιγγα» υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι μάζεψαν 47 έναντι 35 με τα 15 εξ αυτών επιθετικά.

Τα τρίποντα μπορεί να ήταν σε χαμηλά επίπεδα με μόλις 7/25, όμως τα δίποντα ισοφάρισαν τη «χασούρα» και με το παραπάνω με ποσοστό κοντά στο 60% (24/41).

Ο… ύπνος του δικαίου συνεχίζεται για την Εφές

Η Εφές μπορεί τα προηγούμενα δύο χρόνια να ήταν καθολικά κυρίαρχη στη Euroleague, παίρνοντας μάλιστα πέρυσι τον τίτλο, όμως φέτος δε μπορεί με τίποτα να θυμηθεί το πολύ πρόοσφατο παρελθόν.

Κόντρα στη Ζενίτ έζησε άλλο ένα «εφιαλτικό» βράδυ με τη διαφορά της ήττας μάλιστα να την κολακεύει, καθώς μπόρεσε να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα στο τέλος. Η Ζενίτ έκανε τη δουλειά της με εκπληκτική ευστοχία σε δίποντα και τρίποντα (20/31 και 14/31 αντίστοιχα). Οι Ρώσοι είχαν το πάνω χέρι και στα ριμπάουντ με 34 έναντι 27.

Τα μεγάλα σερί που έκαναν τους έβαλαν σε θέση ισχύος από νωρίς, με τον Φράνκαμπ να «πυροβολεί από τα 6.75, εξασφαλίζοντάς τους τη νίκη ουσιασικά από την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Έτσι το ρεκόρ που σημείωσε ο Σίνγκλετον με την είσοδό του στο παρκέ, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε στο ματς στην δεύτερη περίοδο κι έτσι έφτασε τα 210 συνεχόμενα παιχνίδια στη Euroleague, χωρίς να χάσει ούτε ένα από τον Οκτώβριο του 2015 που έκανε το ντεμπούτο του, παιρνόντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών. Μέχρι χθες πρώτος ήταν ο Ζήσης με 209 συνεχόμενες εμφανίσεις.

Η Μακάμπι (ενίοτε) ζει και χωρίς τον Γουίλμπεκιν

Ο Γουίλμπεκιν είναι η μεγαλύτερη «σταθερά» για την Μακάμπι, μπορεί όμως να τα καταφέρει εάν αυτός λείψει; Κόντρα στην Μπασκόνια οι Ισραηλινοί έδωσαν μια πειστικότατη απάντηση.

Στα μισά δευτέρου δεκαλέπτου ο αρχισκόρερ του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαθε διάστρεμμα στον αστράγαλο, μετά από σύγκρουση του ποδιού του με αυτό ενός παίκτη των Βάσκων. Οι υπόλοιποι έπρεπε να ανεβάσουν την απόδοσή τους και το έκαναν.

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν πρώτος μεταξύ ίσων με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Έβανς προσέθεσε 14 μαζί με 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Ζίζιτς 16 με 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 ένα κλέψιμο και 1 τάπα, ενώ ο Νάναλι έβαλε 12 με 6 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες.

Πέραν όμως των εξαιρετικών ατομικών επιδόσεων, η Μακάμπι πήγε εξαιρετικά και στα ομαδικά στατιστικά. Ανάγκασε τους γηπεδούχους σε 15 λάθη, περιόρισε τον Γκεντράιτις σε 4/11 σουτ και μόλις 9 πόντους σε 32 λεπτά παρουσίας, ενώ ήλεγξε τα ριμπάουντ, μαζεύοντας 37 έναντι 29 (με τα 12 εξ αυτών επιθετικά), μοιράζοντας ταυτόχρονα εκπληκτικά την μπάλα, με 20 ασίστ.

Ζαλγκίρις, η χαρά κάθε αντιπάλου

Η Ζαλγκίρις δεν μπορεί με τίποτα να βρει την πρώτη της νίκη, χάνοντας και από την Άλμπα στο χθεσινό ματς στο Κάουνας. Η νίκη για τους Γερμανούς ήρθε, παρά την πίεση των γηπεδούχων στο τέλος.

Σημείο κλειδί στο ματς ήταν οι ελεύθερες βολές, καθώς οι δύο αντίπαλοι είχαν παρόμοια στατιστικά σε δίποντα και τρίποντα, οι Λιθουανοί όμως επισκέφθηκαν τη γραμμή μόλις 4 φορές σε όλο το ματς, ενώ την ίδια στιγμή είδαν τους φιλοξεμούμενους να εκτελούν 14, χάνοντας μάλιστα μόλις 1.

Ο Λάμερς «σκέπασε» το καλάθι με 3 τάπες σε μόλις 13 λεπτά παρουσίας, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ, βάζοντας παράλληλα 10 πόντους, ενώ οι Ντα Σίλβα και Έρικσον είχαν 15 και 16 αντίστοιχα. Μάλιστα ο τελευταίος έφτασε τις 100 συμμετοχές στη Euroleague, επιστρέφοντας μετά την πρώτη αγωνιστική.

Η Μπάγερν προσπαθεί, αλλά «λυγίζει» στα κρίσιμα

Συνήθως αν μια ομάδα μοιράζει το σκοράρισμα σε πολλά πρόσωπα φτάνει ευκολότερα στη νίκη, όμως αυτό δε συνέβη για την Μπάγερν, που έχασε στο τέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί ο Ρούμπιτ να είχε 20 πόντους και μαζί με τους Χάντερ, Γουόλντεν, Τόμας και Χίλιαρντ να πέτυχαν μαζί 67, όμως αυτό δεν ήηταν αρκετό. Οι Ισπανοί υπερείχαν στα ριμπάουντ (37 έναντι 30) και τις ασίστ (19 έναντι 13).

Ο Γιαμπουσέλε είχε 21 πόντους, ο Γιουλ προσέθεσε 10, ενώ σημαντικός ήταν και ο Βούκσεβιτς. Χωρίς να σκοράρει πολύ, ο νεαρός μπόρεσε να κρατηθεί στην άμυνα δίνοντας λύσεις, την ώρα που αμφότεροι Ταβάρες και Πουαριέ είχαν θέμα με τα φάουλ και θα είχαν αποβληθεί πολύ νωρίτερα αν δεν ήταν εκείνος.

Η ήττα επισκίασε το ρεκόρ του Χάντερ από πλευράς Μπάγερν. Ο σέντερ των Βαυαρών έφτασε τα 500 επιθετικά ριμπάουντ, όντας μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που φτάνει σε τέτοιο νούμερο, απέναντι μάλιστα σε μια πρώην ομάδα του. Από το 2014 που έκανε το ντεμπούτο του μόνο ο Χάινς έχει μαζέψει περισσότερα από αυτόν, ενώ καμία σεζόν δεν είχε λιγότερα από 58.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ