Χασάν Μάρτιν, πάρτο αλλιώς… (pics, vids)

Χασάν Μάρτιν, πάρτο αλλιώς… (pics, vids)

Η άφιξη του Κουίνσι Έισι και τα... γκάζια του Μπαρτζώκα έκαναν τον Χασάν Μάρτιν να... εμφανιστεί ξανά στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Χασάν Μάρτιν δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του στον Ολυμπιακό, με τον Αμερικανό σέντερ να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, που δεν του έχουν επιτρέψει αν βρει ρυθμό και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στα παρκέ.

Η φετινή σεζόν αποτελεί μια πρόκληση για τον 26χρονο, καθώς θέλει να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα και κυρίως αξίζει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό της Euroleague.

Το πρώτο βήμα για τη… μεγάλη επιστροφή του έγινε στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι, με τον Αμερικανό να δηλώνει παρών και να κάνει θετική εμφάνιση. Η άφιξη του Κουίνσι Έισι και τα… γκάζια του Μπαρτζώκα έκαναν τον Μάρτιν να… εμφανιστεί ξανά στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να προσφέρει άλλη μια λύση στον Έλληνα τεχνικό.

Η περσινή σεζόν και τα δύο χειρουργεία

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Μάρτιν ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν, σε μια προβληματική χρονιά για τους Ερυθρόλευκους που τους κράτησε εκτός των play-offs. Ωστόσο, ήταν ένα μεγάλο κέρδος, αφού μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Σακίελ ΜακΚίσικ αποτέλεσαν τους πιο σταθερούς παίκτες του συλλόγου.

Κατέγραψε 9 πόντους, με το εξαιρετικό 72% στα δίποντα (95/132) το οποίο αποτέλεσε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην κανονική περίοδο της Euroleague. Παίρνοντας μάλιστα τις περισσότερες προσπάθειες από οποιονδήποτε άλλον στην πρώτη δεκάδα με 5,5 ανά ματς. Επιπλέον είχε 4,6 ριμπάουντ σε 23′, παίζοντας για 24 αγώνες (6 ως βασικός).

Τον Φεβρουάριο του 2021 πέρασε την πόρτα του χειρουργείου με σκοπό να κάνει έναν καθαρισμό στο γόνατο, όμως τον Μάιο κι ενώ βρισκόταν στην πατρίδα του αναγκάστηκε να προβεί σε ακόμα ένα χειρουργείο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ακόμα ψάχνει τα πατήματά του

Έχοντας ξεπεράσει το 1/4 της σεζόν ο Μάρτιν δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Φυσικά δεν είναι κάτι απλό να ξεπεράσει κάποιος ένα πρόβλημα στα γόνατα, ειδικά αν πρόκειται για ψηλό. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα (όσο αυτό είναι δυνατό) και εννοείται πως πάντα υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας.

Τα νούμερα του Αμερικανού αποδεικνύουν την πτώση του σε σχέση με πέρυσι, μιας και μετρά 4,2 πόντους (44,4% στο δίποντο) και 2,6 ριμπάουντ σε εννέα αγώνες. Υπάρχουν στιγμές που μοιάζει να μην βγάζει την ίδια σκληράδα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις  δείχνει να φοβάται.

Ποτέ δεν ήταν το φόβητρο στην άμυνα, καθώς χαρακτηρίζεται για τις επιθετικές του αρετές, όμως φαίνεται πως δεν είναι στο 100%. Στο μπροστά μέρος του παρκέ δεν είναι τόσο αποτελεσματικός και δεν εμφανίζει την ίδια σιγουριά στα τελειώματά του, όπως πέρυσι.

Είναι ακόμα στο χέρι του Μάρτιν

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αυτό είναι δεδομένο. Ο 26χρονος σέντερ μπορεί κάλλιστα να βρει εκ νέου ρυθμό, θυμίζοντάς μας τον παλιό καλό παίκτη που θαυμάσαμε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα η πρώτη… σπίθα ήρθε πριν λίγες ημέρες, στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν απόλυτα θετικός καταγράφοντας 8 πόντους (3/4 δίποντα, 75%), προσθέτοντας 3 ριμπάουντ και μία ασίστ. Συμμετέχοντας ενεργά στην κυκλοφορία της μπάλας που έδωσε τη δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να κάνουν ρεκόρ συλλόγου στα τρίποντα στη διοργάνωση.

Αμυντικά έδειξε σε καλό επίπεδο, δεδομένου και των προηγούμενων αγώνων, ακολουθώντας τους κοντούς όταν λάμβαναν χώρα αλλαγές στα σκριν, ενώ και κοντά στο καλάθι δεν υστέρησε. Μάλιστα, κατάφερε να βγάλει 42,2% των ατομικών του αμυνών (Stop%) μην επιτρέποντας στις περίπου μισές περιπτώσεις στον αντίπαλο να σκοράρει.

Εν κατακλείδι, ο Μάρτιν έχει να αποδείξει πολλά φέτος, πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι στο χέρι του να τα καταφέρει. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την πολυτέλεια να τον περιμένει, ειδικά μετά την προσθήκη του Κουίνσι Έισι. Συνεπώς αν ο Αμερικανός μπορέσει να ανακάμψει, όπως φάνηκε και με την Αρμάνι, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν άλλο ένα πολύ δυνατό όπλο στη… φαρέτρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ