Ο Ολυμπιακός που βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα… μπάχαλο, το «ξέσπασμα» της Μπασκόνια κι ο τρομερός Βέσελι (pics)

Ο Ολυμπιακός που βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα… μπάχαλο, το «ξέσπασμα» της Μπασκόνια κι ο τρομερός Βέσελι (pics)

Η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Euroleague «άνοιξε» χθες με πέντε ματς, όπου ο Ολυμπιακός έχασε στις λεπτομέρειες, σε ένα «μπάχαλο» στο Βελιγράδι, η Μπασκόνια ποδοπάτησε» τη Βιλερμπάν και ο Βέσελι ήταν απίστευτος κόντρα στην Μπάγερν. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Πέντε παιχνίδια διεξήχθησαν εχθές για τη 14η «στροφή της Euroleague. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να πάρει το δεύτερο τπυ διπλό στη διοργάνωση, αλλά γνώρισε τελικά την ήττα στις λεπτομέρειες, η Φενέρ είδε τον Βέσελι να κάνει το παιχνίδι της ζωής του στη Ρωσία, απέναντι στη Ζενίτ.

Χεζόνια και Μπράουν έδωσαν τις λύσεις στο τέλος για τη Μακάμπι στο Καζάν και η Μπασκόνια «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το ματς με τη Βιλερμπάν… τυπική διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα «μήνυμα» στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, με τους Σέρβους να θέλουν να κάνουν το 2/2 απέναντι στους ελληνικούς εκπροσώπους. Φυσικά η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν είχε σκοπό να τους το κάνει εύκολο.

Το ματς ήταν «κλειστό» και οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι σε όλη τη διάρκειά του, όμως τα… περίεργα άρχισαν να φαίνονται με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Σλούκας, με τον χρόνο να τελειώνει, έτρεξε το γήπεδο, ευστόχησε για τρεις με τη λήξη του χρόνου κι άρχισε να πανηγυρίζει για την ισοφάριση σε 56-56. Οι διαιτητές βέβαια είχαν άλλη άποψη και δεν μέτρησαν το καλάθι. Το ακόμα πιο τραγικό είναι η επιλογή της Euroleague να επιλέξει εκείνο το καλάθι ως την «Magic Moment» του παιχνιδιού, σε μια κατάσταση που είναι ο ορισμός του τραγέλαφου.

Οι ερυθρόλευκοι βέβαια δεν έχουν παράπονα μόνο σε αυτή τη φάση, αλλά και σε έναν… περίπατο του Κάλινιτς μέσα στη ρακέτα, που δε σφυρίχτηκε, αλλά και στο ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 18 πόντους, αλλά ο Κάλινιτς ήταν ασταμάτητος για τους γηπεδούχους. Με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, έκανε τη διαφορά, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, καθώς διπλασιάσε ουσιαστικά τον μέσο όρο του, έχοντας ως τώρα 12.2 πόντους ανά παιχνίδι.

«Διαστημική» η Μπασκόνια στο δεύτερο μέρος

Η Μπασκόνια υποδέχθηκε τη Βιλερμπάν σε ένα παιχνίδι που είχε δύο πρόσωπα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ευθέως ανταγωνιστικό, με τους δύο αντιπάλους να είναι κοντά στο σκορ και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει με πάνω από πέντε πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όμως μια εντελώς άλλη ιστορία. Οι Βάσκοι έτρεξαν ένα επιμέρους 46-22 στην επανάληψη και έκαναν εύκολο το έργο τους. Πέντε παίκτες πέτυχαν 70 από τους 91 πόντους, με τους Γάλλους να τρέχουν και να μην φτάνουν. 24/42 σίποντα, 11/22 τρίποντα και 10/13 βολές ήταν τα νούμερα με τα οποία τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, βγάζοντας αρκετή από την ένταση που ζητά ο Σπάχια.

Ο Βέσελι στο παιχνίδι της ζωής του κόντρα στη Ζενίτ

Η Φενέρ είχε μια δύσκολη αποστολή στη Ρωσία απέναντι στη Ζενίτ και γνώριζε ότι θα πρέπει να έχει έναν παίκτη της σε μεγάλη βραδιά, για να φύγει με το διπλό, από την Αγία Πετρούπολη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιαν Βέσελι.
Ο Τσέχος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, από πλευράς σκοραρίσματος, με 32 πόντους, έχοντας μαζί 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 κλέψιμο. Ο Ντε Κολό ήταν ο δεύτερος επιθετικός «πόλος» των Τούρκων με 18 πόντους και οι δυο τους ήταν οι απάντηση στο δίπολο Λόιντ, Κουζμίνσκας, των Ρώσων.

Όσο άστοχοι ήταν οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς από την περιφέρεια με μόλις 5/15 τρίποντα, τόσο εύστοχοι ήταν μέσα από τη γραμμή με 25/32 δίποντα, παίρνοντας το ματς στην τελευταία περίοδο.

Μπράουν και Χεζόνια έιχαν τις λύσεις για την Ούνιξ

Η Ούνιξ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στο Ισραήλ, σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Όπως και το ματς του Ολυμπιακού στη Σερβία, έτσι κι αυτό μεν είχε κάποιον από τους δύο να παίρνει διαφορά. Στην τελευταία περίοδο όμως «μίλησαν» οι Χεζόνια και Μπράουν.

Ο Κροάτης ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο φορτωμένος με 4 φάουλ και κατάφερε να μείνει στο παρκέ και να προσφέρει, βάζοντας 7 από τους συνολικά 14 πόντους του, πριν τελικά αποβληθεί. Την ίδια στιγμή όλη η Μακάμπι έβαλε μόλις 8 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο, δεχόμενη 22. Ο Λορένζο Μπράουν είχε μια μεστή παρουσία με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ