Ο Παναθηναϊκός που… ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο, η «άχαστη» Μπαρτσελόνα και ο παλιός καλός Μιλουτίνοφ (pics)

Ο Παναθηναϊκός που… ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο, η «άχαστη» Μπαρτσελόνα και ο παλιός καλός Μιλουτίνοφ (pics)

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Euroleague. με τον Παναθηναϊκό να μη δυσκολεύεται με την Άλμπα, την Μπαρτσελόνα να παίρνει το «clasico» και τον Μιλουτίνοφ να... αλώνει το Κάουνας. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η 14η αγωνιστική της Euroleague ανήκει πλέον στο παρελθόν με τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια να δίνουν τόσο γνώριμες, όσο και ασυνήθιστες εικόνες.

Ο Παναθηναϊκός, σε ένα από τα λίγα καλά του παιχνίδια ως τώρα δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Άλμπα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε άνετα το ισπανικό ντέρμπι, με τους Μίροτιτς και Ντέιβις να την «παίρνουν από το χέρι».

Η Αρμάνι «έσπασε» αρνητικό σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών, ενώ η ΤΣΣΚΑ είχε έναν εύκολο… περίπατο στο Κάουνας.

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός «ψάχνεται» διαρκώς από την αρχή της σεζόν και ως τώρα δεν είχε βραδιές, που να του μαίνουν τα σουτ, πλην του ματς με την Εφές. Καμία ομάδα στην Euroleague δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά η Άλμπα είναι έμα θεωρητικά βατό ματς για τις περισσότερες ομάδες.

Κόντρα στους Βερολινέζους το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο, με καμία εκ των δύο ομάδων να μην προηγείται στην ανάπαυλα και το σκορ να είναι 43-43.

Στην επανάληψη Μέικον, Παπαγιάννης, Σαντ- Ρος και Κασελάκης «πήραν μπρος» τελειώνοντας το ματς με 67 από τους 87 πόντους του «Τριφυλλιού». Μάλιστα ο φόργουορντ του Δημήτρη Πρίφτη έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, με τους 17 που σημείωσε Η υπεροχή των γηπεδούχων στα ριμπάουντ, (44 έναντι 34), στα κλεψίματα, (7 έναντι 2) και στις βολές, χάνοντας μόλις 1 σε 15 προσπάθειες.

Η διαφορά έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Πρίφτη να βάλει στο ματς τον 15χρονο Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος πρόλαβε μάλιστα να σημειώσει τους πρώτους του πόντους, με κάρφωμα, σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά πο αγωνίστηκε.

Καταλανικός θρίαμβος στο «clasico»

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ντέρμπι, που όποιος το κέρδιζε θα ήταν μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους μπήκε πιο αποφασισμένη από την αρχή κι επέβαλε τον ρυθμό της.

Ο Νίκολα Μίροτιτς είχε άλλο ένα απίθανο παιχνίδι, με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, έχοντας 4/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 14/15 βολές. Ισοφάρισε έτσι την καλύτερή του επίδοση, όταν βρισκόταν στην άλλη πλευρά, κόντρα στη Ζαλγκίρις το 2013 κι έγινε ο πρώτος παίκτης των «Μπλαουγκράνα» που σημειώνει πάνω από 30 πόντους σε ένα ματς, μετά τον Ναβάρο το 2006, επίσης κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Ένας πρώην των Λιθουανών ο Μπράντον Ντέιβις είχε 16 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, ενώ τόσους είχε κι ένας άλλος πρώην της Ρεάλ, ο Λαπροβίτολα, που επίσης δε χαρίστηκε.

Με 20/31 δίποντα, 9/22 τρίπομτα και το απίστευτο 26/29 βολές, δύσκολα χάνει κανείς, ακόμα κι αν αντιμετωπίζει τους «Μπλάνκος», με την Μπάρτσα να μην έχει πρόβλημα να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Η ΤΣΣΚΑ «έπνιξε τη Ζαλγκίρις, με τρομερό Μιλουτίνοφ

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης και η Ζαλγκίρις είναι στο… άλλο άκρο. Το ματς εξελίχθηκε όπως ακριβώς περίμεναν οι περισσότεροι. Οι Ρώσοι είδαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι ασταμάτητος έχοντας 19 πόντους με 8/9 σουτ και 12 ριμπάουντ και «σκέπασαν» το καλάθια, κάνοντας τους γηπεδούχους να… ματώνουν για κάθε πόντο.

Τους περιόρισαν μόλις στους 51 πόντους, την χειρότερη επιθετικά επίδοση όλων των εποχών σε εντός έδρας ματς τους, «σπάζοντάς» τους το σερί των τριώμ εμτός έδρας νικών.

Η Αρμάνι τα «χρειάστηκε», αλλά πήρε το διπλό

Η Αρμάνι πήγε στο Μονακό, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια τις προηγούμενες αγωνιστικές. Οι Ιταλοί οικοδόμησαν διαφορά ασφαλείας, από το ημίχρονο, ένα +12, το οποίο διατηρήθηκε και στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Πάρις Λι προσπάθησε να… κλέψει το ματς για τους γηπεδούχους, μειώνοντας τη διαφορά στην τελευταία περίοδο μέχρι και το 65-71, μαζί με τον Χολ, αλλά αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο στη συνέχχεια, με την ανατροπή να μην ολοκληρώνεται.

Έτσι ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ συνδύασε με νίκη την ισοφάριση του Βασίλη Σπανούλη στη λίστα με τα περισσότερα τρίποντα όλων των εποχών με 518, έχοντας από πάνω του Πλέον μόνο τον Ναβάρο με 623.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ