Το δύσκολο… μονοπάτι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το δύσκολο… μονοπάτι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη για αυτήν κατάσταση, με τον Δημήτρη Ιτούδη να καλείται να την επαναφέρει άμεσα στα γνωστά της στάνταρ.

Μία χρονιά διαφορετική από τις άλλες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η «ομάδα του στρατού» ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 10-7, επίδοση που την φέρνει στην 7η θέση της βαθμολογίας και σίγουρα δεν θα ευχαριστεί τον πάντα απαιτητικό Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός βιώνει ίσως την πιο δύσκολη περίοδό του στον σύλλογο σε αυτά τα χρόνια που τον καθοδηγεί και καλείται να τον επαναφέρει στον σωστό και νικηφόρο δρόμο που άπαντες τον έχουν μάθει.

Μιλάμε άλλωστε για μία ομάδα με οχτώ κατακτήσεις EuroLeague και η οποία από τη σεζόν 2001-02 που εφαρμόστηκε το παρόν σύστημα με την ανάδειξη του νικητή από το Final 4, μετρά μόλις τρεις απουσίες από την τελική τετράδα, μην μπορώντας να κάνει κάτι στη μία περίπτωση, καθώς η σεζόν τερματίστηκε πρόωρα λόγο κορωνοϊού.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει με τον ιδανικότερο τρόπο, με την ΤΣΣΚΑ να έχει «χτυπηθεί» τόσο από τραυματισμούς όσο και από τον κακό της εαυτό. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, μόλις πέντε παίκτες του ρόστερ έχουν αγωνιστεί και στα 17 παιχνίδια του πρώτου γύρου, με τις περιπτώσεις των Μιλουτίνοφ και Σενγκέλια να είναι οι πιο χαρακτηριστικές για να φανερώσουν την ατυχία της στο θέμα των απουσιών. Παράλληλα, η απόκτηση του Κένεθ Φαρίντ δεν την ωφέλησε σε κάτι, με τον Αμερικανό πρώην ΝΒΑερ να αποχωρεί μετά από μόλις επτά συμμετοχές στη EuroLeague.

Από την άλλη βέβαια, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει καταφέρει σε αυτούς τους μήνες δράσης να αποκτήσει μία σταθερότητα στις υψηλές αποδόσεις, καθώς χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Μπορεί να έχει κερδίσει τις Εφές, Ζενίτ και τον Ολυμπιακό, όμως την ίδια στιγμή έχει ηττηθεί από Βιλερμπάν, Μονακό και Ούνικς, από την οποία γνώρισε εντός έδρας συντριβή με 88-67.

Έχει γράψει δύο φορές σερί τεσσάρων νικών, ωστόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια (Ούνικς – Άλμπα – Ρεάλ Μαδρίτης) αδυνατεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και είτε κερδίζει δύσκολα (90-93 την Άλμπα), είτε πέφτει θύμα μεγάλων εκπλήξεων. Και αν αυτή κόντρα στην έτερη ρωσική ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια, απέναντι στη «Βασίλισσα» έγινε ολοφάνερη η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Μία ήττα από τη Ρεάλ δεν θα αποτελούσε ποτέ ξανά έκπληξη, αν δεν είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες γύρω από την αναμέτρηση. Οι Μαδριλένοι, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό, είχαν στη σύνθεσή τους τρεις 17χρονους και έναν 18χρονο, αλλά παρόλα αυτά υπέταξαν την ΤΣΣΚΑ με 71-65, σε ένα αποτέλεσμα που έκανε σίγουρα εντύπωση.

Γενικότερα, η «ομάδα του στρατού» είναι αρκετά άστοχη στα παιχνίδια της, σουτάροντας με 51.4% στα δίποντα (13η) και 34.5% στα τρίποντα (12η), πράγμα που επηρεάζει και τη δημιουργία της, καθώς με 15.5 ασίστ κατά μέσο όρο βρίσκεται στη 13η θέση της σχετικής κατηγορίας.

Ο χρόνος όμως είναι σχετικός και ειδικά στη EuroLeague, εκεί όπου ο Δημήτρης Ιτούδης θα πρέπει να αφυπνίσει άμεσα τους παίκτες του, καθώς ακολουθούν δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις. Στις 29 Δεκεμβρίου θα αγωνιστούν απέναντι στον Ολυμπιακό και σίγουρα δεν θέλουν να γίνουν το δέκατο «θύμα» των ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ, ενώ στις 7 Ιανουαρίου θα υποδεχθούν την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και ο τραυματισμός του Ντάνιελ Χάκετ για να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ