Γιόβιτς – Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο πλέι-μέικερ του Παναθηναϊκού

Γιόβιτς – Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο πλέι-μέικερ του Παναθηναϊκού

Ο Στέφαν Γιόβιτς θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στο υπόλοιπο της σεζόν και to10.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τον Σέρβο πλέι-μέικερ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στον Στέφαν Γιόβιτς τον πλέι-μέικερ που αναζητούσε και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Σέρβο, η οποία θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο 31χρονος γκαρντ έχει εκείνα τα στοιχεία που λείπουν από τους περιφερειακούς του τριφυλλιού και αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα του Παναθηναϊκού και στις δύο άκρες του παρκέ.

Ο Γιόβιτς έχει χρόνια καριέρας στα ευρωπαϊκά γήπεδα και to10.gr παρουσιάζει τα δέκα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τον νέο πλέι-μέικερ των πρασίνων.

  1. Γεννημένος στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας

Ο Στέφαν Γιόβιτς είδε το πρώτο φως στις 3 Νοεμβρίου 1990 στην πόλη της Νις, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Σερβίας, μετά το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ. Εκεί άρχισε να παίζει και μπάσκετ, ξεκινώντας από τον Έργκονομ. Έχει ύψος 1.98 και ζυγίζει 94 κιλά.

  1. Καριέρα

Ο Στέφαν Γιόβιτς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010 από την Σλόγκα και εν συνεχεία έχει περάσει από τις Ραντίνσκι (2012-14), Ερυθρό Αστέρα (2014-17), Μπάγερν Μονάχου (2017-19) και Χίμκι (2019-21).

  1. Εθνική Σερβίας

Ο Στέφαν Γιόβιτς έχει πλούσια εμπειρία και σε Εθνικό Επίπεδο, μετρώντας συνολικά 34 εμφανίσεις με την ανδρική ομάδα σε τελική φάση τουρνουά. Έχει συμμετάσχει σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2017), δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014-2019) και σε μία Ολυμπιάδα (2016), όντας συμπαίκτης και με τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Συνολικά, έχει κατακτήσει τρία αργυρά μετάλλια, μένοντας εκτός βάθρου στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

  1. Τρόπαια στην καριέρα του

Ο Στέφαν Γιόβιτς έχει κατακτήσει συνολικά δέκα τρόπαια στις ομάδες που αγωνίστηκε, με τα περισσότερα να έρχονται φορώντας τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Συγκεκριμένα με την ομάδα του Βελιγραδίου έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Σερβίας, καθώς και τρεις φορές ήταν πρωταθλητής στην Αδριατική Λίγκα. Τα άλλα δύο τρόπαια έχουν έρθει με την Μπάγερν και αφορούν ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλήματος.

  1. Η πορεία του στη EuroLeague

Ο Στέφαν Γιόβιτς μετράει συνολικά 123 παιχνίδια στη EuroLeague (Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερν Μονάχου, Χίμκι), έχοντας κατά μέσο όρο 6.6 πόντους (50.1% δίποντα, 38.4% τρίποντα, 67.9% βολές), 2.3 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα και 4.6 ασίστ.

  1. Το ρεκόρ στις ασίστ

Τη σεζόν 2015-16, ο Γιόβιτς ταξίδευε με τον Ερυθρό Αστέρα στο Μόναχο ώστε να αντιμετωπίσει την Μπάγερν για την 5η αγωνιστική της regular season και συνδύασε το διπλό με 90-79, μοιράζοντας 19 ασίστ (!), επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στη EuroLeague, μαζί με του Καμπάτσο.

  1. Κεφάλαιο «τραυματισμοί»

Ο Στέφαν Γιόβιτς έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στην καριέρα του από τραυματισμούς κάθε λογής, με τον τελευταίο να έρχεται στον αγώνα της Εθνικής Σερβίας με τις Φιλιππίνες για το Προολυμπιακό τουρνουά. Oι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 5-7 εβδομάδων, ωστόσο διάφορες ατυχίες ανάγκασαν τον Σέρβο να μείνει εκτός μέχρι αυτό το διάστημα.

  1. Από τον Παναθηναϊκό στον… Παναθηναϊκό

Το τελευταίο παιχνίδι του Στέφαν Γιόβιτς στη EuroLeague ήταν απέναντι στη νέα του ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Ειδικότερα, η Χίμκι ταξίδεψε στην Αθήνα για την 21η αγωνιστική της σεζόν 2020-21, με τον Σέρβο να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 9 πόντους, 1 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 20:36΄, με τη ρωσική ομάδα να ηττάται με 94-78.

  1. Ξανά συμπαίκτης με τον Έβανς

Πέρα από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, στον Παναθηναϊκό ο Γιόβιτς θα συναντήσει και τον Τζέρεμι Έβανς, με τον οποίο συνυπήρξαν στην Χίμκι τη σεζόν 2019-20.

  1. Δεν έγινε ποτέ ντραφτ

Όσον αφορά την σχέση του με το ΝΒΑ, ο Στέφαν Γιόβιτς δεν μπόρεσε ποτέ να έρθει κοντά με τον «μαγικό κόσμο», καθώς συμμετείχε στη διαδικασία το 2012, χωρίς να επιλεγεί από κάποια ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ