Γιατί όλη η (αθλητική) Ελλάδα περιμένει να δει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Γιατί όλη η (αθλητική) Ελλάδα περιμένει να δει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν στα καλύτερα τους. Και συναντήθηκαν με την «όμικρον». Τώρα;

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω της μετάλλαξης «όμικρον» έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό πάρα πολλά προβλήματα και στον αθλητισμό, με τις ομάδες να ανακοινώνουν καθημερινά κρούσματα και την δραστηριότητα στα ομαδικά σπορ να διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Οι παίκτες και τα προπονητικά επιτελεία νοσούν από κορωνοϊού, οι προπονήσεις διακόπτονται, οι αναμετρήσεις αναβάλλονται και οι διοργανώσεις δέχονται ισχυρό πλήγμα από τον Covid-19. Μία από τις διοργανώσεις που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, λόγω του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «όμικρον», είναι η Ευρωλίγκα. Την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκαν όλα τα παιχνίδια, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που υπήρχαν στις ομάδες. Ανάμεσα στις ομάδες που πέρασαν την περιπέτεια της νέας μετάλλαξης του Covid-19 ήταν ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ άρχισαν να ανακοινώνουν καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού, με τους παίκτες και τα μέλη του τιμ να υποβάλλονται σε συνεχόμενα τεστ, τις προπονήσεις να διακόπτονται και τα παιχνίδια τους σε Α1 και Ευρωλίγκα να αναβάλλονται.

Από το παιχνίδι με το Τριφύλλι (23/12) και μέσα στις γιορτές οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν συνολικά 12 κρούσματα κορωνοϊού, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα, σε μία περίοδο που βρισκόταν σε φόρμα και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Η μεγάλη διασπορά που υπήρξε στο εσωτερικό του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι προπονήσεις και όλα τα μέλη της ομάδας του μεγάλου λιμανιού να τεθούν σε απομόνωση για αρκετές ημέρες. Από το περασμένο Σάββατο (8/1) οι Ερυθρόλευκοι ξεμπέρδεψαν με τον κορωνοϊό και από την Κυριακή (9/1) ξεκίνησαν προπονήσεις για το αυριανό εκτός έδρας ματς με την Φενερμπαχτσέ (11/1), για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Πειραιώτες έχοντας ξεμπερδέψει πλέον με τον κορωνοϊό, γύρισαν στο ΣΕΦ και προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι η ομάδα του πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ξέρει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να δείξει και πάλι το εξαιρετικό πρόσωπο που παρουσίαζε πριν τον κορωνοϊό. Ο Ελληνας τεχνικός και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν επίγνωση της κατάστασης και προσπαθούν να διαχειρίζονται οτιδήποτε προκύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα, το κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει εξαιρετικό και άπαντες ανυπομονούν να επιστρέψουν στη δράση.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ, το πρώτο στη μετά covid εποχή. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τρεις συνεχόμενες νίκες, έχοντας κερδίσει στο ΣΕΦ τις Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, αλλά και στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό.

Νίκες που ήρθαν με εντυπωσιακές εμφανίσεις, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να σπέρνει… τρόμο στο διάβα της. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο, στον οποίο πέτυχαν μεγάλα διπλά σε Μιλάνο, Καζάν και ΟΑΚΑ, που τους βοήθησαν να έχουν 12-5 στα πρώτα 17 παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Μια επίδοση που του έχει στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κορωνοϊός και το γεγονός ότι διεκόπησαν οι προπονήσεις για αρκετές ημέρες, λόγω των πολλών κρουσμάτων που υπήρχαν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, όπως είναι λογικό, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Η έλλειψη ρυθμού αποτελεί προφανώς το βασικότερο πρόβλημα στην προσπάθεια που θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι με τη Φενέρ.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλούς αθλητές να χρειάζονται αρκετό χρόνο για να βρουν και πάλι τα πατήματά τους, αφότου νόσησαν από κορωνοϊό. Στον Ολυμπιακό δεν ήταν ένας και δύο παίκτες, που βρεθηκαν θετικοί στον Covid, αλλά ουσιαστικά ολόκληρη η ομάδα. Είναι ουσιαστικά η πρώτη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη που πέρασε σε τέτοια κλίμα την περιπέτεια της «όμικρον». Πριν τη συνάντηση τους με την «όμικρον» οι Ερυθρόλευκοι ήταν από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρωλίγκας. Τώρα, άπαντες περιμένουν με αγωνία να δουν τι εικόνα θα εμφανίσουν στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ, αλλά και στα επόμενα που ακολουθούν, αφού είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός, μέχρι άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να βρουν και πάλι τα πατήματά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός, παρότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι «διαβολοβδομάδα» για την Ευρωλίγκα, θα δώσει μόνο ένα παιχνίδι, αφού το ματς με την Ζενίτ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (13/1) αναβλήθηκε, λόγω κρουσμάτων στους Ρώσους.

Οι αναβολές των αναμετρήσεων βέβαια σημαίνει ότι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει θα είναι ακόμα πιο απαιτητικό. Οσο οι αναβολές συσσωρεύονται, τα παιχνίδια θα στριμωχτούν και οι διπλές εβδομάδες θα πολλαπλασιαστούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδιαίτερη άνεση στο καλεντάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ