Παναθηναϊκός: Πώς οι Ρώσοι ξύπνησαν τον εφιάλτη της τελευταίας θέσης

Παναθηναϊκός: Πώς οι Ρώσοι ξύπνησαν τον εφιάλτη της τελευταίας θέσης

Τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία της Euroleague ξυπνούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη του Παναθηναϊκού στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Κι ενώ τα δραματικά γεγονότα στη Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας συνεχίζονται, η Euroleague έχει να επεξεργαστεί τα δικά της προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνικς) που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η λύση που βρέθηκε, στη συνάντηση που είχαν οι μέτοχοι τη Δευτέρα (7/3), και είναι να διαγραφούν τα αποτελέσματα των συλλόγων από τη Ρωσία. Εφόσον φυσικά επικυρωθεί και επίσημα η αποβολή τους από τη λίγκα. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να αλλάξουν τα δεδομένα, τόσο για τις θέσεις των play-offs, όσο και για τις τελευταίες.

Τα πάνω-κάτω και ο Παναθηναϊκός στο τέλος

Έτσι λοιπόν η νέα τάξη πραγμάτων ξυπνά τον εφιάλτη του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι διανύουν τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους στη διοργάνωση, όντας κολλημένοι στα χαμηλά στρώματα του πίνακα, μην μπορώντας να βγάλουν την αντίδραση που και οι ίδιοι θα ήθελαν.

Το τελευταίο διάστημα, το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, βρήκε τον τρόπο να κάνει δύο σερί νίκες. Με Βιλερμπάν εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας. Αποτέλεσμα, να ξεφύγουν για λίγο από την προτελευταία θέση, ανεβαίνοντας πιο ψηλά. Κυρίως λόγω του αγωνιστικού τέλματος που βρίσκεται η Μπασκόνια.

Τώρα όμως, μετά και τον μηδενισμό των Ρώσων, η κατάσταση άλλαξε. Από την στιγμή που τα παιχνίδια διαγράφηκαν, το «τριφύλλι» έχασε δύο θέσεις και πλέον βρίσκεται τελευταίο με ρεκόρ 6-16. Σε ισοβαθμία με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, η οποία είναι από πάνω μετά και τις δύο νίκες που έχει απέναντί του.

Ακολουθεί άλλη μία ισοβαθμία, ανάμεσα σε Βιλερμπάν και Μπασκόνια. Οι δύο σύλλογοι δηλαδή που έχουν το χειρότερο μομέντουμ στη διοργάνωση με συνεχόμενες ήττες. Μόλις μία νίκη τις χωρίζει από τον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας ρεκόρ 7-15. Η κατάσταση που είναι όμως μπορεί εύκολα να τις φέρει σε ακόμα πιο δυσμενή θέση.

Ο φόβος των Πράσινων και το πρόγραμμα

Προς το παρόν, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει τελευταίος. Κάτι που φυσικά δεν ταιριάζει και δεν αρμόζει σε έναν μεγάλο σύλλογο. Ένα τεράστιο όνομα που έχει στην τροπαιοθήκη του έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα εναπομείναντα παιχνίδια θα καθορίσουν και αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα. Το «τριφύλλι» μαζί με Ζάλγκιρις, Μπασκόνια και Βιλερμπάν θα «μονομαχήσουν» με… έπαθλο να μην μείνουν τελευταίοι. Το κίνητρο δεν είναι το μικρό και ειδικά για την ελληνική ομάδα.

Και οι τέσσερις αντίπαλοι θα βρουν στο διάβα τους πολύ πιο δυνατές ομάδες. Όμως θα υπάρξουν και ματς που μπορούν να… χτυπήσουν. Ειδικά να θέλουν να μην μείνουν σε αυτήν την κατάσταση. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως θα αγωνιστούν και μεταξύ τους. Αγώνες που θα είναι κομβικοί για το τι μέλλει γενέσθαι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

17/3 Ολυμπιακός (εκτός)
22/3 Μπάγερν (εντός)
29/3 Μακάμπι (εντός)
31/3 Φενέρμπαχτσε (εκτός)
-*     Άλμπα (εκτός)

*Δεν έχει οριστεί το παιχνίδι με τους Γερμανούς

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

11/3 Μπαρτσελόνα (εντός)
15/3 Ολυμπιακός (εντός)
17/3 Έφες (εντός)
23/3 Βιλερμπάν (εντός)
1/4 Μπασκόνια (εκτός)
3/4 Ερυθρός Αστέρας (εντός)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

10/3 Βιλερμπάν (εκτός)
18/3 Άλμπα (εντός)
23/3 Φενέρμπαχτσε (εντός)
25/3 Μονακό (εκτός)
1/4 Ζάλγκιρις (εντός)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

10/3 Μπασκόνια (εντός)
17/3 Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός)
23/3 Ζάλγκιρις (εκτός)
25/3 Ολυμπιακός (εντός)
31/3 Μακάμπι (εκτός)
7/4 Αρμάνι (εντός)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ