Το «ερυθρόλευκο» 12-1 δίνει άλλη αξία στο πλεονέκτημα (vids)

Το «ερυθρόλευκο» 12-1 δίνει άλλη αξία στο πλεονέκτημα (vids)

Με «όπλο» το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να φτάσει στο Βελιγράδι και ένα ακόμη Φάιναλ Φορ στην ιστορία του. Τα μέχρι τώρα επιτεύγματα στο «σπίτι» του δείχνουν τον δρόμο…

Τρία χρόνια ήταν πολλά για τον Ολυμπιακό. Η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο «σφραγίζει» την δυναμική επιστροφή των Κυπελλούχων Ελλάδας στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός που τράβηξε τον δικό του δρόμο κόντρα σε όλους και όλα θυσιάζοντας πολλά και ο ίδιος γνωρίζοντας πως το μέλλον του θα είναι πολύ καλύτερο και δικαιώθηκε απόλυτα.

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα ο στόχος έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά στην 8αδα της διοργάνωσης αλλά έχει εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ άουτ περιμένοντας να μάθει την τελική θέση που θα καταλάβει.

Ακόμη και αν τελικά αυτή είναι η 4η, που φαντάζει το πιο πιθανό καθώς η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί για την 2η και η Αρμάνι για την 3η, ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου. Ένα Φάιναλ Φορ που γίνεται εύκολα αντιληπτό πως λόγω της έδρας που θα διεξαχθεί θα θυμίζει… ΣΕΦ εφόσον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεπεράσει το εμπόδιο των νοκ άουτ αγώνων.

Και αν το πλεονέκτημα είναι αλήθεια πως, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν εξασφαλίζει τίποτα, σίγουρα η έως τώρα παρουσία του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ δείχνει πολλά. Δείχνει την δυναμική που βγάζει ο Ολυμπιακός στο «σπίτι» του με 12 νίκες και μόλις μια ήττα, αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα στο διάστημα που η ομάδα ήταν «χτυπημένη» από τον κορωνοϊό.

Ακόμη και αν στον δρόμο των Πειραιωτών έρθει η πανίσχυρη Εφές, που δεδομένα είναι ο πιο δυνατός από τους πιθανούς αντιπάλους, ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως έχει τον τρόπο. Όπως τον βρήκε με το μεγάλο σουτ του Σλούκα στο 87-85, μια νίκη ορόσημο για την φετινή πορεία της ομάδας, όπως τον έχει βρει και τις άλλες δύο φορές που αντάμωσε με την Τουρκική ομάδα στα νοκ άουτ πριν το Φάιναλ Φορ, όπως σωστά και με νόημα επεσήμανε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και αυτό το έχει κερδίσει μέσα από την εξαιρετική του σεζόν. Για την ακρίβεια αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι αντίπαλοι του καθώς ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει το άγχος του «πρέπει». Και όταν δεν έχει το άγχος συνήθως «σαρώνει»…

Ας θυμηθούμε το 12-1 στο ΣΕΦ (σ.σ. απομένει το τελευταίο ματς της σεζόν με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ)

Ολυμπιακός-Μπασκόνια 75-50

Ολυμπιακός-Ρεάλ 74-68

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 83-68

Ολυμπιακός-Άλμπα 87-83

Ολυμπιακός-Φενέρ 67-65

Ολυμπιακός-Μονακό 86-65

Ολυμπιακός-Μακάμπι 90-73

Ολυμπιακός-Μπάγερν 83-60

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 89-54

Ολυμπιακός-Εφές 87-85

Ολυμπιακός-Αρμάνι 67-58

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 101-73

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 72-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ