Σπανούλης: «Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής, έχω το μπάσκετ στο αίμα μου»

Σπανούλης: «Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής, έχω το μπάσκετ στο αίμα μου»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την νέα του καριέρα στους πάγκους την φιλοσοφία του τον σεβασμό αλλά και την ειλικρίνεια.

Ο παλαίμαχος θρύλος του Ολυμπιακού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία, εκεί όπου  θα κοουτσάρει στο τουρνουά νέων, ANGT του Βαρέζε (1-3/4), όπως συνέβη στο Βελιγράδι και την Πάτρα.

Μάλιστα ο Βασίλης Σπανούλης, χθες το βράδυ βρέθηκε στο Mediolanum Forum όπου βραβεύτηκε από την Αρμάνι Μιλάνο και τον  General Manager των κυπελλούχων Ιταλίας, Χρήστο Σταυρόπουλο με τον οποίον ο «Kill Bill» είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν στον Ολυμπιακό.

Πέρα από όλα αυτά όμως, ο Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τη νέα καριέρα του ως προπονητής. Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Οι μελλοντικοί παίκτες, εκείνοι δηλαδή που θα παίξουν τα επόμενα χρόνια στην EuroLeague και το ΝΒΑ, είναι απλώς παιδιά που χρειάζονται αυτό το έξτρα κίνητρο, την έμπνευση και τη βοήθεια ώστε να κάνουν το επόμενη βήμα στην καριέρα τους». Συνέχισε, δε λέγοντας: «Οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την τελειότητα και τη δουλειά είναι πολύ σημαντικές παράμετροι στο μπάσκετ, μαζί φυσικά με την πειθαρχία και τον σεβασμό. Έτσι ήμουν κι εγώ σαν παίκτης. Αφοσιωμένος και πειθαρχημένος, σεβόμουν τους πάντες, δούλευα σκληρά και θέλω να κάνω τα ίδια πράγματα σαν προπονητής».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εμπειρία του από τα τουρνουά στο Βελιγράδι και στην Πάτρα: «Στο Βελιγράδι παίξαμε διαφορετικό μπάσκετ, στην Πάτρα παίξαμε επίσης διαφορετικό μπάσκετ κι επίσης στο Βαρέζε. Δεν είναι τόσο εύκολο για μένα, να κοουτσάρω δηλαδή διαφορετικούς παίκτες, 12 διαφορετικές κουλτούρες όμως γι’ αυτό είμαι εδώ, για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για να τα εμπνεύσω και να τους δείξω τον τρόπο να παίξουν μπάσκετ, να τους δώσω κίνητρο. Αν μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό».

Ξεκαθάρισε, δε πως πιστεύει ότι μπορεί να γίνει καλός προπονητής: «Το έκανα συνέχεια, ακόμα κι όταν ήμουν παίκτης. Πάντα μιλούσα με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, πάντα είχα ιδέες που μοιραζόμουν με τους προπονητές μου. Επομένως, για μένα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, έρχεται αυθόρμητα. Ξέρω ότι μπορώ να γίνω καλός προπονητής επειδή έχω το μπάσκετ στο αίμα μου! Όλη τη ζωή μου βλέπω μπάσκετ, είναι κάτι που σκέφτομαι συνέχεια. Είναι πολύ δημιουργικό για μένα να κοουτσάρω παιδιά».

Όσον αφορά την προσέγγιση στους νέους παίκτες, επισήμανε: «Η δουλειά μου είναι να εμπνέω τα νέα παιδιά, να τους δείξω πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν σκληρά, να ακούν, να είναι συγκεντρωμένα, να βάζουν πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα και το πως θα προσεγγίσεις τους παίκτες. Πως θα αγγίξεις την καρδιά τους. Όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και πρέπει να βρεις το «κουμπί» τους. Σε κάποιον πρέπει να φωνάξεις, σε κάποιον πρέπει να δώσεις ένα ποτήρι κρασί! Πρέπει να πάρουμε το 100% από τον καθένα, να αγγίξουμε την καρδιά του και να τον κάνουμε να καταλάβει πως είμαστε ειλικρινείς και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ