Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 85-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 85-76

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με σκορ 85-76 της Φενέρμπαχτσε, ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα play-offs της Euroleague.

Το πρόγραμμα της Euroleague τα έφερε έτσι ώστε η Μακάμπι Τελ Αβίβ να έχει τη δυνατότητα να… επιλέξει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στα play-offs της διοργάνωσης, με τους Ισραηλινούς τελικά να επικρατούν με σκορ 85-76 της Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για την 23η αγωνιστική, επιλέγοντας έτσι τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σύνολο του Άβι Εβέν, με τη νίκη της αυτή, βελτίωσε το τελικό του ρεκόρ σε 17-11, ανέβηκε μόνο του στην πέμπτη θέση ξεπερνώντας την Αναντολού Έφες και έτσι έστειλε τους Τούρκους πάνω στην Αρμάνι Μιλάνο για μια θέση στο Final Four.

Κορυφαίος για την «ομάδα του λαού» ήταν ο Τζέιμς Νάναλι που ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Άντε Ζίζιτς που πρόσθεσε άλλους 16. Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι είχαν σε καλή μέρα τον Ντέβιν Μπούκερ με 14, ενώ 12 μέτρησε ο Αχμέτ Ντουβερίογλου.

Το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με τη Φενέρμπαχτσε να ξεκινά λίγο καλύτερα, όμως η Μακάμπι βρήκε άμεσα τις λύσεις για να πάρει εκείνη τα ηνία. Καμία ομάδα δεν έκανε πίσω και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα και μόνο στο τελευταίο κομμάτι οι Ισραηλινοί κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά στο +6 την υπέρ τους διαφορά. Οι Τούρκοι είχαν την απάντηση όμως και έτσι μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια μόνο δύο πόντους πίσω, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 45-43.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, με τη Μακάμπι να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει αρκετά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το σύνολο του Άβι Εβέν βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τη διαφορά του και εν τέλει να πάρει το φίλο αγώνα, που της έδωσε τη δυνατότητα να τερματίσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-43, 66-62, 85-76.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ