Τα τρια «όχι» του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό!

Τα τρια «όχι» του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Νικ Καλάθης λέει όχι στον Παναθηναϊκό όπως το 2012 και το 2020.

Ο Νικ Καλάθης όπως όλα δείχνουν δεν θα βρίσκεται στο ροστερ του Παναθηναϊκού την ερχόμενη σεζόν και οι Πράσινοι κινούνται ήδη σε άλλες περιπτώσεις, όπως του Νέιτ Γουόλτερς, σε μια συνθήκη όμως που δεν είναι πρωτόγνωρη.

Συγκεκριμένα είναι η τρίτη φορά που αρνείται ο διεθνής γκαρντ τον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται θα είναι και η φαρμακερή.

Διαβάστε επίσης: «Τι 700 ποτά λέει ο Κύργιος, δύο ποτά είχα πιει»

Ο Ομπράντοβιτς και η… Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Η αρχή έγινε το 2012 όταν ο απόφοιτος του κολλεγίου της Φλόριντα ήταν από τα πρώτα στελέχη που «πήδηξαν» από το καράβι μετά την ανακοίνωση του αρχιτέκτονα της παντοκρατορίας του Τριφυλλιού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία.

Εκείνο το καλοκαίρι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδινε «γη και ύδωρ» στον 23χρονο τότε πλειμέικερ ώστε αυτός να είναι ο διάδοχος του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έφτανε στην δύση της καριέρας του.

Εκείνος όμως αρνήθηκε την πρόταση και ενώ όλοι πίστεψαν ότι θα ετοιμάσει βαλίτσες για το ΝΒΑ ή έστω για μια ομάδα πρωταγωνίστρια στην Euroleague εκείνος κάνει την έκπληξη και υπογράφει στην Ρωσία και συγκεκριμένα την Λοκομοτίβ Κουμπαν που τότε αγωνιζόταν στο Eurocup.

Το δεύτερο «όχι» 8 χρόνια μετά!

Ο Νικ Καλάθης μετά την περιήγηση του στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με το Μέμφις, επιστρέφει στον Παναθηναϊκό το 2015 και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στην ιστορία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Εκεί ο στόχος του Τριφυλλιού να πάει από το 2012 σε ένα Final 4 δεν γίνεται πράξη και 5 χρόνια μετά λέει το δεύτερο «όχι».

Το καλοκαίρι του 2020 και λόγω της πανδημίας ο Παναθηναϊκός του προτείνει μείωση στα χρήματα που θα έπαιρνε για την τελευταία του σεζόν. Εκείνος κατηγορηματικά αρνείται, μένει ελεύθερος και στις 9 Ιουλίου υπογράφει στο φαβορί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, την υπερηχητική Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στους «Μπλαουγκράνα» τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να συμμετάσχει στα 2 Final 4 που έγιναν χωρίς όμως να φτάσει στην πολυπόθητη κορυφή. Έτσι οι Καταλανοί δεν τον υπολογίζουν και του δείχνουν την πόρτα της εξόδου.

Τρίτο και φαρμακερό!

Και ενώ ο ομογενής γκαρντ προσπαθεί να τα βρει με την Μπαρτσελόνα για το ποσό της αποζημίωσης, ο Παναθηναϊκός που θέλει να επιστρέψει μετά από 2 έτη ως κομπάρσος στην Euroleague του κάνει αρχικά πρόταση περίπου 3 εκατομμυρίων για 2 χρόνια. Και δεν σταμάτησε εκεί. Ανέβασε την προσφορά στα 4 εκατομμύρια για 3 έτη.

Αλλά η απάντηση ήταν η ίδια όπως το 2012 και το 2020…ΟΧΙ!

Έτσι η ιστορία Καλάθης και Παναθηναϊκός φτάνει κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του σε ένα στόρι αγάπης αλλά και …απογοήτευσης.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ