Αταμάν: «Δεν πρόκειται να πάω στο ΝΒΑ για να είμαι βοηθός»

Αταμάν: «Δεν πρόκειται να πάω στο ΝΒΑ για να είμαι βοηθός»

Σε συνέντευξη του ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τις προτάσεις που είχε από το ΝΒΑ και τόνισε πως δεν θα πάει ποτέ για να είναι βοηθός προπονητή.

Συνέντευξη έδωσε ο προπονητής της Εφές και της εθνικής Τουρκίας Εργκίν Αταμάν και μίλησε για τις προτάσεις που είχε δεχτεί για να πάει στο ΝΒΑ.

Εκεί εξήγησε πως δεν πρόκειται να πάει ως βοηθός προπονητή και πως οι Ευρωπαίοι προπονητές δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

Διαβάστε επίσης: Καν’ το όπως ο Λεμπρόν: Γιατί ο Ντουράντ θέλει να… επιβάλλει μέχρι και προπονητή

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Είχα επαφές με μερικές ομάδες. Το θέμα είναι πως πιστεύουν πως το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα βασισμένο κυρίως στους παίκτες, ενώ στην Ευρώπη οι προπονητές είναι πιο κυρίαρχοι. Δεν πιστεύουν πως μπορεί ένας Ευρωπαίος να διαχειριστεί μια ομάδα ΝΒΑ. Δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά το καταλαβαίνεις όταν συζητάς».

«Οι φιλοδοξίες μου όσον αφορά το ΝΒΑ μειώνονται. Έχω παρατηρήσει πως το ΝΒΑ είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Βλέπουν το μπάσκετ από διαφορετική οπτική, σε σύγκριση με τους προπονητές στην Ευρώπη»

«Κανείς Ευρωπαίος, μέχρι σήμερα, δεν έγινε πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Κανείς σε ολόκληρη την ιστορία του ΝΒΑ. Ο Κοκόσκοφ και ο Μπλατ ήταν διαφορετικές περιπτώσεις. Ο ένας έμεινε στις ΗΠΑ 20 χρόνια και ο άλλος ήταν προπονητής στις ΗΠΑ».

«Σαν προπονητής έχω μεγάλη επιτυχία στην Εuroleague και κερδίζω τίτλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν νομίζω πως έχω να αποδείξω κάτι στους ανθρώπους του ΝΒΑ. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να να συνεχίσω να είμαι επιτυχημένος και να δίνω χαρά στον τούρκικο λαό».

«Πάντα λέω πως αν έρθει μια πρόταση από το ΝΒΑ δεν θα διστάσω να την αποδεχτώ, αλλά βλέπω πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Το μόνο που μου λένε είναι να πάω και να είμαι βοηθός για μερικά χρόνια. Ο Μεσίνα το έκανε αυτό. Ήταν βοηθός του Πόποβιτς για 4 ή 5 χρόνια, αλλά ποτέ δεν του έγινε πρόταση να γίνει πρώτος. Ειλικρινά, το βλέπω δύσκολο, αλλά αν κάποιος με θέλει, μπορούμε να κάτσουμε και να συζητήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ