Μεγάλη ανατροπή για το Final Four 2023

Μεγάλη ανατροπή για το Final Four 2023

Η Ζαλγκίρις ζήτησε από την Euroleague να αναλάβει τη διοργάνωση του Final Four του 2023 το οποίο απομακρύνεται από την Κωνσταντινούπολη.

Η Κωνσταντινούπολη έχει αρχίσει να χάνει έδαφος στην διοργάνωση του επόμενου Final Four της Euroleague και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να αναλάβουν την τελική φάση του τουρνουά. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Κάουνας, με τον General Manager της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας , να επιβεβαιώνει πως η λιθουανική ομάδα έχει καταθέσει επίσημο αίτημα.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Το σημαντικότερο είναι να έχουμε επιχειρηματική και αθλητική εκδήλωση. Δεν θέλουμε χρήματα για να βγουν και να μην επιστρέψουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων Final Four, θα έρχονταν περίπου 10 χιλιάδες άτομα.

Διαβάστε επίσης: Οι παίκτες του Περιστερίου «μπουγέλωσαν» τον Σπανούλη για την πρώτη νίκη (vid)

Ο κόσμος θα είναι εδώ για περίπου τέσσερις ημέρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα δαπανηθούν περίπου 3,7 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα θα είναι περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και θα πάνε στην Euroleague, αλλά θα μείνουν και 600.000 ευρώ.

Δεν έχει οικονομικό όφελος η Ζαλγκίρις. Θέλουμε απλά να φέρουμε μια τέτοια εκδήλωση στη Λιθουανία. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα γιατί δεν θα ήταν εύκολο οικονομικά, αλλά έχουμε συμφωνήσει με τον δήμο ότι θα συνεισφέρει.

Δεν υπάρχει εγγύηση από τη Euroleague ότι θα πάρουμε το Final 4, αλλά οι πιθανότητές μας θα αυξηθούν. Πιστεύουμε ότι αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες εβδομάδες. Είναι ένα από τα όνειρά μας ως σύλλογος γιατί το γήπεδο μας φτιάχτηκε για τέτοια events».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ