Σλούκας: «Με τη βοήθεια του κόσμου μας να βρεθούμε σε ένα ακόμα Final-4»

Σλούκας: «Με τη βοήθεια του κόσμου μας να βρεθούμε σε ένα ακόμα Final-4»

Για την πίκρα της περσινής σεζόν, αλλά και για τη δυνατότητα συμμετοχής και στο φετινό Final-4 μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν στη Ευρωλίγκα μίλησε ο Κώστας Σλούκας, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Έλληνας γκάρντ του Ολυμπιακού μίλησε συγκεκριμένα για το πως θα παρουσιαστούν οι «ερυθρόλευκοι» φέτος στο παρκέ αλλά για το πιο περιμένει να είναι το επίπεδο των αντιπάλων.

Επίσης αναφέρθηκε και στην περσινή «πικρή» που του άφησε η Ευρωλίγκα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η μόνη στιγμή που θα «πέταγε» είναι το τρίποντο του Μίτσιτς στον ημιτελικό.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Αυτό πρέπει να κοιτάμε στην Ευρωλίγκα…»

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς νιώθει μετά τον τραυματισμό του: «Είμαι αρκετά καλά, έχω κάνει κάποιες προπονήσεις και όσο μπορώ ανεβάζω στροφές. Θα είμαι έτοιμος για την πρεμιέρα».

Για το αν υπάρχει πίεση φέτος: «Πάντα υπάρχει πίεση στον Ολυμπιακό, είναι από τα μεγαλύερα κλαμπ της Ευρώπης. Η πικρία έχει μείνει χαραγμένη. Πίστευα ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο final-4. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι φέτος και με τη βοήθεια του κόσμου μας να βρεθούμε σε ένα ακόμα Final-4».

Για το τι θα αλλάξει αγωνιστικά: «Το προφίλ είναι συγκεκριμένο. Γρήγορο μπάσκετ με καλές επιλογές στην επίθεση, καλή άμυνα και, το βασικό στοιχείο που θέλουμε να κρατήσουμε από πέρυσι είναι το κάστρο μας, το ΣΕΦ, για να έχουμε ανάλογη πορεία με την περσινή. Ομάδες πέρασαν δύσκολα, είχαμε μόνο μια ήττα».

Για τον Μπολομπόι: «Είναι παίκτης που ταιριάζουμε, καταλαβαίνει τον τρόπο που σκέφτομαι, λοωπς και ο Μους και ο Ταρίκ. έχει γλυκό πονοκέφαλο ο Μπαρτζώκας. Συνεργάζομαι πολύ καλά με όλους τους παίκτες. Ελπίζω το μείγμα να είναι όπως πέρυσι και να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα».

Για το επίπεδο της φετινής Ευρωλίγκας: «Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πολύ δύσκολη. Οι ομάδες πήραν παίκτες από ομάδες Ευρωλίγκας, το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Πήγαν λιγότερο σε ρίσκο επιλογές. Το βασικό είναι να κρατήσουμε την έδρα μας αλώβητη και ό,τι καταφέρουμε να κλέψουμε εκτός θα είναι υπέρ μας.

Τι θα κρατούσε και τι θα πέταγε από την περσινή σεζόν: «Είχαμε κυριαρχικά στοιχεία. Η άμυνά μας ήταν σε κάθε παιχνίδι εκεί. Θα πέταγα το τρίποντο του Μίσιτς που μας στέρησε τον τελικό πέρυσι».

Για την κίνηση του Παπανικολάου να δώσει το τρόπαιο στον Χρήστο Μπαφέ: «Είναι πραγματικά αντάξιος των προσδοκιών του Ολυμπιακού, ακολουθεί μεγάλους αρχηγούς. Είναι έξυπνος, κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ήταν όμορφη η κίνηση, ο Χρήστος σημαίνει πολλά για εμάς, αγαπάει ανιδιοτελώς τον ολυμπιακό, έχει δώσει την ψυχή του και ευχόμαστε να αναρρώνει όσο καλύτερα γίνεται. Δεν αφήνει την ομάδα δευτερόλεπτο, είναι συγκινητικό».

Για τη ζωή με τη γέννηση του παιδιού του: «Έχει αλλάξει η ζωή μας, γυρίζω μετά την προπόνηση για να περάσω χρόνο μαζί της. Λόγω των υποχρεώσεων λείπω παραπάνω. Δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα, αλλά χαίρομαι τον χρόνο μαζί της και τη γυναίκα μου».

Για το ότι περιμένουν οι αντίπαλοι έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό: «Είναι αδιάφορο, γιατί ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι ανήκει στις μεγάλες ομάδες. Το κίνητρο για να πετύχουμε κάτι καλύτερο είναι μεγαλύτερο, ώστε να δείξουμε ότι πέρυσι δεν ήταν πυροτέχνημα. Στόχος είναι ένα καλό πλασάρισμα στα play off για να βρεθούμε στο final-4 ακόμα μια φορά»

Για το αν είναι πιο δύσκολο φέτος σε σχέση με πέρυσι: «Και τα δύο είναι πολύ δύσκολα. To πρώτο είναι για να πείσεις τον κόσμο ότι η ομάδα αξίζει και ελάτε να τη δείτε. Το δεύτερο για να δώσεις τα διαπιστευτήρια ότι η επόμενη χρονιά είναι ανάλογη. Η φετινή χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, έχουν πωληθεί πολλά εισιτήρια. Ο κόσμος ανυπομονεί για τη χρονιά».

Για το αν πρόλαβαν να ξεκουραστούν οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Eurobasket: «Οι αθλητές που αγωνίστηκαν έχουν ένα τέλμα στην αγωνιστικότητά τους. Το είδαμε και σε κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν ήταν σε καλό ρυθμό, όπως και εμείς. Τα σημαντικά ματς έιναι προς το τέλος, η χρονιά είναι μεγάλη. Με υπομονή, καλήπροπόνηση και δουλειά θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ