Τι συμβαίνει στο Ντουμπάι: Οι Άραβες «τινάζουν» τη Euroleague

Τι συμβαίνει στο Ντουμπάι: Οι Άραβες «τινάζουν» τη Euroleague

Οι ομάδες της Euroleague θα συναντηθούν με τους Άραβες επενδυτές, σε μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει άρδην την πορεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μια συνάντηση που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της Euroleague, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί (11/10). Συγκεκριμένα, οι 13 μέτοχοι της κορυφαίας διοργάνωσης θα συναντηθούν με επίδοξους Άραβες επενδυτές. Στο πλαίσιο της πρόταση τους για να επενδύσουν στη λίγκα.

Η Euroleague από φέτος αλλάζει τη δομή της, μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που ανέλαβε θέση προέδρου. Αλλά και την πρόσληψη του Μάρσαλ Γκλίκμαν  ως CEO. Κάτι που σημαίνει καλύτερη επικοινωνία των μετόχων με τη διοίκηση, αλλά και την άμεση λήψη αποφάσεων σε συνεννόηση με τους ίδιους.

Ένα δυνατό «όπλο» των Σεΐχηδων του Ντουμπάι στην προσπάθεια αυτή, αποτελεί η ιδιαίτερα ισχυρή «Emirates». Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναπτυχθεί ήδη ένα σταθερό πλάνο για την εμπλοκή τους στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης. Στο σχέδιο αυτό αναφέρεται πως ρίχνουν στο τραπέζι την ονοματοδοσία της λίγκας με πολυετές συμβόλαιο που η αξία του αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το τρέχον συμβόλαιο με την «Turkish Airlines» ανέρχεται στα 10 εκάτ. ευρώ.

Παράλληλα, μια πολύ ισχυρή επιθυμία των Αράβων είναι η δημιουργία μιας ομάδας (είτε μέσω της αύξησης των ομάδων σε 20, είτε ακόμη κι αν παραμείνουν 18) που θα πάρει wild card την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η έδρα της φυσικά θα είναι στο Ντουμπάι, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα διεξαγωγής του Final 4 της τριετίας 2024-2026 στην «Coca Cola Arena», χωρητικότητας 17.000 θέσεων.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το μελλοντικό format της λίγκας. Υπάρχει προοπτική για επενδύσεις. Το μομέντουμ »δείχνει» επενδύσεις στα σπορ, στο μπάσκετ και πολλοί επενδυτές έχουν εμφανιστεί με στόχο να μπουν στη Euroleague», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέγιαν Μποντιρογκα.

«Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να… ανοίξουν νέες αγορές, που μπορούν να βελτιώσουν τη λίγκα. Όμως, είναι απαραίτητο να βρεθεί ισορροπία. Πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε ένα πρότζεκτ, ένα πλάνο, το οποίο θα μας δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε», κατέληξε.

Η συγκεκριμένη πρόταση με στόχο την ανάπτυξη της Euroleague ήδη έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές. Στη συνάντηση θα εκπροσωπηθούν φυσικά και οι ελληνικές ομάδες (τον Παναθηναϊκό εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος και τον Ολυμπιακό ο γενικός του διευθυντής κ. Νίκος Λεπενιώτης) και πλέον θα περιμένουμε τις εξελίξεις που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ