Φαλ VS Φαλ: Η «μάχη» των «πύργων» (vids)

Φαλ VS Φαλ: Η «μάχη» των «πύργων» (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» και όλα τα βλέμματα πέφτουν στη «μάχη»... δεινοσαύρων ανάμεσα στους Φαλ...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στη Γαλλία (22:00) στο δεύτερο ματς της «διαβολοβδομάδας» και θέλει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το σερί του.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στη Γαλλία μετά τις εμφατικές νίκες επί της Μπολόνια και της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και ψάχνουν ανάλογη συνέχεια κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα που έχει πάρει μεγάλες νίκες στα τελευταία ματς.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το φαβορί τυπικά λόγω και της κατάστασης που βρίσκεται, όμως πρόκειται για ένα ματς-παγίδα σε μια δύσκολη έδρα και η Euroleague δεν… σηκώνει φέτος φαβορί και αουτσάιντερ. Τα «κλειδιά» θα είναι για ακόμη μια φορά ο ρυθμός και το βάθος στον πάγκο, όμως αναμφίβολα αυτό που θα «κλέψει» την παράσταση είναι η μυθική μονομαχία στη θέση «5» ανάμεσα σε Μουσταφά Φαλ (Ολυμπιακός) και Γιουσουφά Φαλ (Βιλερμπάν).

Οι συνεπώνυμοι πραγματοποιούν φοβερή σεζόν ο καθένας με την ομάδα του, τους χωρίζουν μόλις τρεις πόντοι και τρία χρόνια και αναμένεται για κόντρα… δεινοσαύρων. Ο Μουσταφά του Ολυμπιακού είναι στα 30 του χρόνια και έχει ύψος 2.18 και ο έτερος… Φαλ είναι 27 και έχει ύψος 2.21. Είναι και ο παίκτης που αντικατέστησε τον παίκτη των Πειραιωτών, αφού μην ξεχνάμε ότι η πρώην ομάδα του είναι η Βιλερμπάν.

Η σύγκριση των… Φαλ

Οι δυο Φαλ είναι από τους λίγους ψηλούς «πύργους» που έχουν μείνει στη Euroleague και διαθέτουν ποιότητα. Τόσο ο Μουσταφά όσο και ο Γιουσουφά είναι κομβικοί τη φετινή σεζόν, ενώ η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού είναι καλύτερος πασέρ. Ή καλύτερα είναι πιο πλήρης από τον συνεπώνυμο του.

Ο σέντερ της Βιλερμπάν έχει κάνει εντυπωσιακά ματς, όπως θα δείτε και παρακάτω, έχει κάνει step up τη φετινή σεζόν, ενώ φέρεται να «χτυπάει» και την πόρτα της εθνικής Γαλλίας. Συγκεκριμένα, φέτος μετράει σε 13 ματς 9,8 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 0,5 μπλοκ και 13,3 στο σύστημα αξιολόγησης.

Από την άλλη ο Μουσταφά του Ολυμπιακού κάνει… όργια και φέτος στο λιμάνι. Στη δεύτερη σεζόν του είναι σαφώς εγκλιματισμένος στο σύνολο (όχι ότι είχε θέμα πριν), έχει «κουμπώσει» ιδανικά με τον Βεζένκοφ στη γραμμή ψηλών και κάνει τα πάντα.

Στα περισσότερα ματς στη Euroleague κάνει… θραύση, ενώ μοιράζει και πολλές ασίστ. Συνολικά έχει παίξει σε 13 ματς και αυτός, έχει λιγότερους πόντους, αλλά συνεισφέρει σε όλους τους τομείς. Και ίσως η επίδραση του γενικότερα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού να είναι μεγαλύτερη από τον Φαλ της Βιλερμπάν.

Ο 30χρονος ψηλός των Πειραιωτών έχει 8,2 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 0,9 κλεψίματα και 0,6 τάπες, ενώ μετράει 12,5 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Στη σύγκριση αυτή λοιπόν μπορεί να υστερεί κάπως στη «μάχη» των Φαλ σε πόντους, ριμπάουντ και σύστημα αξιολόγησης, όμως πιθανότατα αυτά που προσφέρει να είναι πολλά περισσότερα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, από ότι εκείνα που δίνει ο έτερος Φαλ στη Βιλερμπάν.

Τα φετινά νούμερα του Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού

Τα ματς που έχει αγωνιστεί

Τα φετινά νούμερα του Γιουσουφά Φαλ της Βιλερμπάν

Τα ματς που έχει αγωνιστεί

Δείτε τον Μουσταφά Φαλ

Δείτε τον Γιουσουφά Φαλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ