Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 77-75: Αυτοκτονία στο Λιόν

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 77-75: Αυτοκτονία στο Λιόν

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός, που αν και προηγήθηκε με 21 πόντους κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος και ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν με 77-75 στη Γαλλία για την 14η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο απέναντι στη Βιλερμπάν, προηγήθηκε μέχρι και με 21 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, ωστόσο ένα μπλακ άουτ στην επίθεση στο δεύτερο μέρος, ήταν αρκετό για να γυρίσει το παιχνίδι και τελικά να ηττηθεί χάρη στο τρίποντο του Νουά στο φινάλε, με 77-75.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε για ακόμα μία φορά με τη συνηθισμένη του πεντάδα τον αγώνα, τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο «Αστρομπάλ» θέλοντας να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει απέναντι στην Εφές και αυτό ακριβώς έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» προεξέχοντος του Βεζένκοφ ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και παρά το γεγονός πως η Βιλερμπάν προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ στην αρχή, ο Ολυμπιακός μετά το 8-9 έτρεξε ένα σερί 12-0, με τους Βεζένκοφ και Κάνααν να εκτελούν από μακριά και τον Φαλ να τα πηγαίνει εξαιρετικά και στις δύο ρακέτες απέναντι στον συνεπώνυμό του Γιουσούφα, για να κλείσει η πρώτη περίοδος με το «ερυθρόλευκο» +10 (18-28).

Διαβάστε επίσης: Μαρσέλο: «Το σθένος και η σκληρή δουλειά κάνουν μαγικά» (pic)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν ακόμα καλύτεροι. Ο Μπολομπόι πέρασε αντί του Φαλ και κέρδισε πολλές μονομαχίες τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, με τον Αμερικανό σέντερ να συνεργάζεται άψογα με τον Κώστα Σλούκα και να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους για να κάνει ο Ολυμπιακός νέο σερί, 10-0 και να φτάσει για πρώτη φορά στο +20 (22-42), την ίδια ώρα που είχε σφίξει ακόμα περισσότερο την άμυνά του, μη επιτρέποντας στους Γάλλους να σκοράρουν εύκολα καλάθια. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, όπου ο Καουντί σκόραρε για τρεις και έκανε το 31-47.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πάρει ακόμα μία εύκολη νίκη, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο καλάθια του Παπανικολάου και τρίποντο του Κάνααν, βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +21 (33-54). Σε εκείνο το σημείο οι Γάλλοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και με μεγάλα καλάθια έτρεξαν ένα σερί 11-0 για να μειώσουν στους 10, ζωντανεύοντας έτσι και το «Αστρομπάλ». Ο Κάνααν σκόραρε ξανά για τρεις και τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακός να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (50-61) αλλά τα «καμπανάκια» να έχουν ηχήσει για τα καλά.

Με το καλημέρα στην τέταρτη περίοδο, η Βιλερμπάν έκανε πάλι ένα σερί 8-0, και μείωσε στους τρεις (58-61) με τον Ολυμπιακό να δείχνει πλήρως αποσυντονισμένος, κυρίως στην επίθεση. Οι Γάλλοι έφτασαν το ματς στον πόντο (64-65) για να πετύχει ο Λαρεντζάκης ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για να κάνει το 64-68. Ο Γιουσούφα Φαλ ισοφάρισε σε 70-70. Ο Σλούκας πέτυχε τρίποντο, ενώ στη συνέχεια ο Ντε Κολό κέρδισε φάουλ για 2 βολές, ο Μπαρτζώκας χρεώθηκε και τεχνική ποινή και ο Γάλλος με 2/3 βολές έκανε το 74-73. Ο Λαρεντζάκης έγραψε το 74-75 και ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία άμυνα για να πάρει τη νίκη. Η Βιλεμπάν έκανε την επαναφορά, η μπάλα έφτασε στον Νουά ο οποίος με τρίποντο μαχαιριά έκανε το 77-75, με τρία δέκατα μόλις να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε καν την μπάλα στο παρκέ και έτσι έφυγε ηττημένος από τη Γαλλία, έχοντας χάσει ένα κυριολεκτικά δικό του παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 31-47, 50-61, 77-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ