Η ιστορική επίδοση του Ολυμπιακού στην Euroleague (vids)

Η ιστορική επίδοση του Ολυμπιακού στην Euroleague (vids)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί, μέχρι στιγμής, την κορυφαία σεζόν σε ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα στην ιστορία της Euroleague.

Η σεζόν που διανύει ο Ολυμπιακός φέτος είναι κυριολεκτικά, για τα «βιβλία της ιστορίας». Μπορεί η φετινή Euroleague να είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές όλων των εποχών και οι «ερυθρόλευκοι» να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, μία νίκη μακριά από την κορυφή, ωστόσο κατά γενική αποδοχή είναι η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι στατιστικές κατηγορίες.

Πέρα από τις πρωτιές που κατέχει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη φετινή Euroleague (PIR, κλεψίματα, ασίστ) το επιθετικό μπάσκετ που παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, την έχει φέρει και στην κορυφή μιας ιστορικής λίστας.

Διαβάστε επίσης: Στην επίθεση συμπαθητικός, στην άμυνα (πάλι) προβληματικός…

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει ποσοστό ευστοχίας 59.3% στα δίποντα (366/617), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (από το 2000-2001).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης της σεζόν 2001-2002 με ποσοστό 59.2%, ακολουθεί η Μπουντούτσνοστ με 58.9% το 2000-2001, στην τρίτη θέση βρίσκονται και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» με το ίδιο ποσοστό τη σεζόν 2009-2010 όπου έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και την πεντάδα ολοκληρώνει ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2001-2002 με ποσοστό 58.7%.

Κι όλα αυτά μετά από το παιχνίδι κόντρα στη Μονακό όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη επιθετική «αφλογιστία» σημειώνοντας μόλις 60 πόντους με 12/26 δίποντα (46.2%).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ