Οι απουσίες Σλούκα-Πίτερς, ο «τρελός» ρυθμός και τα γκαρντ που θα κάνουν τη διαφορά…

Οι απουσίες Σλούκα-Πίτερς, ο «τρελός» ρυθμός και τα γκαρντ που θα κάνουν τη διαφορά…

Ο Ολυμπιακός παίζει κομβικό ματς στο Βερολίνο με την «τρελή» Άλμπα και το πλεονέκτημα έδρας περνάει από τον έλεγχο του ρυθμού και τους γκαρντ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός μετά από μια τρομερή «διαβολοβδομάδα», όπου νίκησε τόσο τη Φενέρμπαχτσε, όσο και την Εφές Αναντολού, παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague και συνεχίζει να προελαύνει και να παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι παρότι δεν είχαν και στα δυο ματς ούτε τον Κώστα Σλούκα, ούτε τον Άλεκ Πίτερς απέδειξαν ότι έχουν μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους, έβγαλαν σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς πρωταγωνιστές και παρέμειναν στην πρώτη θέση μαζί με τη Ρεάλ.

Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στον «μαραθώνιο» της Euroleague είναι η Άλμπα Βερολίνου εκτός έδρας, με τους ερυθρόλευκους να κοντράρονται σήμερα (21:00) με τη γερμανική ομάδα, με στόχο φυσικά τη νίκη, η οποία θα είναι η 6η σερί στη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες σε ακόμη ένα ματς δεν θα έχουν στη διάθεση τους Σλούκα και Πίτερς, όπως και τον Τζορτζ Πάπας, όμως έχει δείξει τον δρόμο η ομάδα του Μπαρτζώκα όσον αφορά του ποιους και πόσους έχει στη διάθεση του.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς η αναμέτρηση με την Άλμπα είναι κομβική σημασίας, αφού ο Ολυμπιακός με διπλό μένει στην κορυφή της βαθμολογίας και κάνει ακόμη ένα πολύ σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει την υποχρέωση να μην υποτιμήσει τη γερμανική ομάδα που είναι η πιο «τρελή» της διοργάνωσης. Στην έδρα της παίζει με το πόδι στο γκάζι πατημένο, κάτι που ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επιτρέψει, ειδάλλως θα μπλέξει.

Σε αυτά τα παιχνίδια, οι ερυθρόλευκοι πάντα συναντούν δυσκολίες, ενώ είναι δεδομένο πως η απουσία του Σλούκα θα στοιχίσει. Ο λόγος είναι ότι ο Έλληνας γκαρντ μπορεί να κοντρολάρει τον ρυθμό και να κρατήσει σε χαμηλό τέμπο τις επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Το ματς θεωρητικά θα κριθεί στη «μάχη» των γκαρντ, με τους Πειραιώτες να στηρίζονται στους Γουόκαπ, Κάνααν, Λούντζη, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ. Εφόσον πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης δύσκολα ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα, ενώ είναι σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν εν μέρει τον «τρελό» ρυθμό της Άλμπα.

Ο Κάνααν πρέπει να βγει μπροστά όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ, διότι θα λείπει ο Σλούκας, ενώ και ο Λούντζης θα έχει περισσότερο χρόνο για να δώσει «ανάσες» στον Γουόκαπ που θα έχει και κατά μία έννοια και τον ρόλο του υπαρχηγού του Ολυμπιακού επιθετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ