Βενιαμίν Αμπόσι: Το αστεράκι του Θρύλου «έλαμψε» και έγραψε ιστορία (vid+pics)

Βενιαμίν Αμπόσι: Το αστεράκι του Θρύλου «έλαμψε» και έγραψε ιστορία (vid+pics)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα στο Βερολίνο, με την ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ισοπεδώνει την Αλμπα με 93-60 για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν με σχετική άνεση στην 17η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη.

Μια εμφάνιση που ικανοποίησε απόλυτα τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος μάλιστα λίγο πριν το τέλος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον 17χρονο, Βενιαμίν Αμπόσι, με τον νεαρό άσο να μπαίνει στο ματς και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Γηραιάς Ηπείρου.

Διαβάστε επίσης: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία μετά τη νίκη επί της Άλμπα

Με τη συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι με την Αλμπα μάλιστα ο Βενιαμίν Αμπόσι (17 χρονών και 24 ημερών) έγινε ο νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην Euroleague, με τον νεαρό άσο να καταρρίπτει το ρεκόρ του NBAer πλέον, Αλεξέι Ποκουσέφσκι (17 χρονών, 83 ημερών).

Ενα από τα κορυφαία projects του ελληνικού μπάσκετ. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, το οποίο έχει την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Γηραιάς Ηπείρου και φυσικά να μάθει τα μυστικά του μπάσκετ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έναν από τους καλύτερους προπονητές της Euroleague.

Ο τεχνικός της ομάδας του μεγάλου λιμανιού στην καριέρα του έχει αναδείξει σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έχει βελτιώσει πάρα πολλούς παίκτες, με τον Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ποιος είναι όμως ο Βενιαμίν Αμπόσι; Ο 17χρονος, ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», ήρθε στην Αθήνα από την Κρήτη και αυτή είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι. Η μητέρα του είναι από την Ελλάδα και ο πατέρας του από την Αφρική, ενώ πριν έρθει στους Ερυθρόλευκους ήταν στον Εργοτέλη. Ο Αμπόσι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό U16 (σ.σ η γαλανόλευκη ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τη Γαλλία).

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εγχώριου μπάσκετ, με τον 16χρονο να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό U16, έχοντας μέσο όρο 6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία είχε 8 πόντους, ενώ στον μικρό τελικό με τη Γαλλία είχε 7. Μια αναμέτρηση μάλιστα στην οποία αγωνίστηκε τραυματίας.

Στο Rising Stars της περσινής σεζόν είχε μέσο όρο 6.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα, ενώ φέτος έχει 11.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.5 κλέψιμο ανά ματς, όπως επίσης και 1 μπλοκ με 13.8 στο ranking. Νούμερα τα οποία θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτερα, εάν ο 16χρονος δεν είχε υποστεί ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης και να χάσει αρκετά ματς.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Βενιαμίν Αμπόσι, ο οποίος δείχνει ικανός να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όποτε έχει την ευκαιρία, τον χρησιμοποιεί στα παιχνίδια, με τον νεαρό να κάνει απόψε το ντεμπούτο του στην Euroleague. Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με την Καρδίτσα για την Basket League. Ετσι, μετά το πρωτάθλημα, κάνει ντεμπούτο με τους Ερυθρόλευκους και στην Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ