Μεγάλη αποκάλυψη του Γουόκαπ για το μέλλον του στον Ολυμπιακό!

Μεγάλη αποκάλυψη του Γουόκαπ για το μέλλον του στον Ολυμπιακό!

Ο Τόμας Γουόκαπ επιβεβαίωσε ότι είναι σε επαφές με τον Ολυμπιακό για νέο συμβόλαιο και ξεκαθάρισε στον μάνατζερ του ότι θα έρθει μόνο όταν συμφωνήσει για την επέκταση της συνεργασίας του.

Ο Τόμας Γουόκαπ επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός και ο μάνατζερ του είναι σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο και έχει τονίσει στον ατζέντη του ότι θα έρθει στην Ελλάδα, μόνο όταν έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει «δεθεί» με την ομάδα και τον κόσμο και θέλει σύντομα να υπογράψει deal μεγαλύτερης διάρκειας από το τρέχον, που ολοκληρώνεται το 2024. Μάλιστα, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το deal.

Ακόμα, ο Γουόκαπ σχολίασε τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, αλλά και συνολικά της ομάδας, τη συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα, αλλά και τον μεγάλο στόχο του που είναι η κατάκτηση του τρεμπλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΕΡΤ: 

«Το μόνο που θα πω είναι ότι αγαπώ να ζω εδώ και δεν θέλω να υπερκεράσω κάποια προτεραιότητα, ούτε να ασκήσω πίεση για κάτι. Αλλά μου αρέσει πολύ εδώ, Το αν θα ανανεώσω είναι κάτι που θα το βρει ο ατζέντης μου με την ομάδα, εγώ δεν εμπλέκομαι σε αυτές τις συζητήσεις. Είπα στον μάνατζέρ μου, μην έρθεις σε μένα πριν να είσαι έτοιμος να υπογράψουμε (σσ. νέο συμβόλαιο). Έχω όμως πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτώ αυτή την εβδομάδα με το Κύπελλο», τόνισε στην εκπομπή Τζάμπολ της ΕΡΤ.

«Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα εδώ, για το όραμα και τι φιλοδοξία που είχε το κλαμπ. Θέλαμε να χτίσουμε κάτι. Εδώ επιτυχία είναι επιτευχθούν οι κορυφαίοι στόχοι, να κερδίσουμε την EuroLeague, να κατακτήσουμε το triple-crown. Και αυτό είναι πάντα το πρώτο βήμα γιατί πάντα ψάχνω τη φιλοδοξία του συλλόγου», πρόσθεσε.

Για το πώς έδεσε τόσο καλά με τον Ολυμπιακό: «Ταίριαξα με τον Ολυμπιακό σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Με τη φιλοσοφία του προπονητή, αλλά και με το έμψυχο δυναμικό. Όλοι στο ρόστερ, από τον πρώτο μέχρι το δωδέκατο παίκτη ταιριάζουμε πάρα πολύ καλά, παίζουμε καλά μαζί, δεν είμαστε εγωιστές. Για να είμαι ειλικρινής, το να είσαι μέλος ενός συνόλου που όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε στόχο που έρχεται μπροστά μας και όχι ο καθένας στον ευατό του είναι μια πραγματικά μεγάλη χαρά».

Για τον 30χρονο άσο δεν αρκούν οι τίτλοι που έχει ήδη κατακτήσει με τον Ολυμπιακό: «Όχι, φυσικά και όχι. Τη στιγμή που αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι είναι ωραία, είναι αρκετά, τότε παραιτείσαι. Αυτή είναι λάθος νοοτροπία. Η σωστή σκέψη είναι ότι ακόμα κι αν έχουμε κάνει κάτι φανταστικό φέτος, την επόμενη χρονιά προσπαθείς να τα πας ακόμα καλύτερα. Είμαι χαρούμενοι που είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ευεργετικές συνέπειες της συνεργασίας με τον Κώστα Σλούκα: «Ο Σλούκας είναι ανταγωνιιστικός σε κάθε προπόνηση. Βρίσκομαι εδώ 1 μισή χρόνο και ακόμα μαθαίνω από αυτόν. Πώς διαβάζει το παιχνίδι, πώς επαγγελματίας είναι, πώς δουλεύει με το σώμα του, πώς δουλεύει το παιχνίδι του. Δεν είναι ή ο ένας ή ο άλλος, νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ καλά μαζί και αυτός είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που ήρθα εδώ».

Σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι βάζοντας πάνω από όλα την ομάδα και την άμυνα: «Κατά την απόψη μου, όσο πιο σοβαρός είσαι, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις το μπάσκετ. Όταν κάνεις τα πράγματα με το σωστό τρόπο, όταν δεν παίζεις εγωιστικά, όταν όλοι μοιράζονται την μπάλη, τότε είναι που χαίρεσαι πραγματικά το παιχνίδι. Αν τεμπελιάζεις, είσαι χαλαρός και δεν παίρνεις το παιχνίδι στα σοβαρά, για εμένα αυτό δεν έχει πλάκα. Είναι ευλογία όταν η μπάλα κινείται γρήγορα, εκτελείς, παίζεις σπουδαία άμυνα και έχεις ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι αν παίρνεις το παιχνίδι και τις προπονήσεις στα σοβαρά».

Για τα περιθώρια βελτίωσης του Ολυμπιακού: «Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέγεται τέλειο μπάσκετ, αλλά νομίζω ότι παίζουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Θα πω όχι, γιατί δεν είμαστε τέλειοι. Το μπάσκετ δεν είναι τέλειο και δεν θα γίνει ποτέ. Αλλά νομίζω ότι η φιλοσοφία μας (είναι πολύ καλή) και συγχαρητήρια στον κόουτς Μπαρτζώκα, που μας την έχει εμφυσήσει από την αρχή. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα ήξερα ότι όλα έχουν να κάνουν με το μοίρασμα και την κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό το σύστημα είναι ο σωστός τρόπος να παίζεις μπάσκετ. Η ομάδα μας έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Είμαστε μια γροθιά, 100%. Είμαστε ενωμένοι, κανείς δεν ξεφεύγει. Όλοι είναι προσηλωμένοι στους στόχους. Κανείς δεν σκέφτεται τα ατομικά στατιστικά και τα ατομικά επιτεύγματα».

Για την πρόκληση στο Final 8 του Κυπέλλου και τον πολύ πιθανό πρόωρο τελικό (στα ημιτελικά) με τον Παναθηναϊκό: «Όπως έχω ξαναπεί, είμαστε μια αγέλη πεινασμένων λύκων. Σαν τέτοια παίζουμε, σαν τέτοια προπονούμαστε, σαν τέτοια συμπεριφερόμαστε. Είμαστε ταπεινοί και πεινασμένοι. Θέλουμε το Κύπελλο, περισσότερο από ό,τι το θέλαμε πέρσι. ‘Εχουμε μια γεύση αίματος και θέλουμε περισσότερο. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από τον Παναθηναϊκό από το να προσπαθήσει να μας ρίξει το πιο δυνατό του χτύπημα. Κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ