Η τρίτη «ελληνική» ομάδα της Euroleague: Η σκέψη-έκπληξη του Ιτούδη για τη Φενέρ του 2024

Η τρίτη «ελληνική» ομάδα της Euroleague: Η σκέψη-έκπληξη του Ιτούδη για τη Φενέρ του 2024

Η ελληνική παροικία μεγάλωσε στη Φενέρ μετά την απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, όμως ο Δημήτρης Ιτούδης δεν σταματάει εδώ. Το μεγάλο πλάνο για το 2024.

Η Φενέρ το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, με τον Έλληνα τεχνικό να δημιουργεί ένα πλάνο τριετίας στην τούρκικη ομάδα με φόντο την επιστροφή σε Final Four και φυσικά την κατάκτηση της Euroleague.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήθελε να «χτίσει» κάτι πολύ δυνατό και… ελληνικό που θα «έσπαγε» την κυριαρχία της Εφές. Η Φενέρμπαχτσε λοιπόν φαίνεται πως έχει γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα της Euroleague μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιτούδης είναι μόνο η αρχή, αφού πήρε ως βοηθό του στον πάγκο τον Στέφανο Δέδα και ξεκίνησε να «στήνει» μια ελληνική παροικία στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη του κίνηση ήταν η απόκτηση του Νικ Καλάθη το καλοκαίρι, όπου έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, ενώ μεσούσης της σεζόν ακολούθησε η σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά την παρουσία του στη Βιλερμπάν.

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε πριν από μερικές μέρες με τη Φενέρ να συμφωνεί σε όλα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ήθελε να αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Ιτούδη ξανά μετά και την Εθνική Ελλάδος. Ο ομογενής γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με πλουσιοπάροχες απολαβές για 2,5 χρόνια, απόδειξη πως το πλάνο του Ιτούδη πηγαίνει… αψεγάδιαστο.

Η Φενέρμπαχτσε είναι στην πρώτη τετράδα τη φετινή σεζόν και θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Final Four, την ίδια ώρα όμως «δουλεύει» και την επόμενη μέρα και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2024, με τον Ιτούδη να ετοιμάζεται για μια κίνηση-έκπληξη που θα «ταράξει» τα νερά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο μεγάλος στόχος του προπονητή της τούρκικης ομάδας είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό κορμό, προσθέτοντας το καλοκαίρι και τον Γιώργο Παπαγιάννη στο ρόστερ της Φενέρ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Τουρκία ο Έλληνας σέντερ και αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να φύγει από το τριφύλλι και η Φενέρ δεδομένα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του με τον Ιτούδη να θέλει σαν τρελός να τον ντύσει στα χρώματα της ομάδας του.

Ο σκοπός του είναι να έχει τέσσερις Έλληνες διεθνείς που συνεργάστηκε άψογα με τη γαλανόλευκη το καλοκαίρι (Καλάθης, Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης) και να φτιάξει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στη Euroleague.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του διεθνούς σέντερ με τον Παναθηναϊκό εκπνέει στο τέλος της φετινής σεζόν, ενώ το προηγούμενο διάστημα έγινε γνωστό πως προτεραιότητα του Παπαγιάννη το καλοκαίρι είναι να βρει συμβόλαιο σε ομάδα του NBA. Παρόλα αυτά η Φενέρ θα κάνει την κίνηση της, εξάλλου το χρήμα ρέει άφθονο, ενώ και ο ίδιος ο Παπαγιάννης θα σκεφτεί την πρόταση τόσο λόγω του Ιτούδη, αλλά και της μεγάλης ελληνικής παροικίας, που θα βοηθήσει στο να εγκλιματιστεί και πιο άμεσα, εφόσον αποκτηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ