Λαρεντζάκης στο «10»: «Δεν έπρεπε να παίξουμε με την Αρμάνι – Μόνο κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων»

Λαρεντζάκης στο «10»: «Δεν έπρεπε να παίξουμε με την Αρμάνι – Μόνο κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο «10» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη την Euroleague για τον αγώνα με την Αρμάνι που έγινε, παρά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει και την Μπαρτσελόνα στο «καμίνι» του ΣΕΦ, για την 27η αγωνιστική της Euroleague και να «σκαρφαλώσει» και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες με «όπλο» την σκληρή τους άμυνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, λύγισαν την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι καθοριστικός.

Ο Έλληνας γκαρντ, ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους (4/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο και 15 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Οι αλύγιστοι του Πειραιά

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λαρεντζάκης μίλησε στο «10» για τη νέα μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων», τον στόχο του πλεονεκτήματος που πλησιάζει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών εκφράζοντας την συμπαράστασή του και παράλληλα ανέφερε την άποψή του για το ματς με την Αρμάνι και τις συνθήκες που έγινε αυτό.

Όλα όσα είπε ο Λαρεντζάκης στο «10»:

Πως διαχειριστήκατε το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας και φτάσατε σε ακόμα μια μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ;

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε δύο παιχνίδια (με Αρμάνι και Κολοσσό) που δεν ήμασταν αυτοί που έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει με βάση τις αρχές που έχουμε σαν ομάδα. Σήμερα ξεκινήσαμε και πάλι λίγο σκεπτικά, μας επηρέασε λίγο η άμυνα της Μπαρτσελόνα, λίγο η κρισιμότητα του παιχνιδιού, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε την ενέργεια και τη φιλοσοφία μας και καταφέραμε και πανηγυρίσαμε μια μεγάλη νίκη».

Το σημείο που περνάς στον αγώνα είναι κομβικό και ουσιαστικά από εκεί και μετά άλλαξε η νοοτροπία σας στην άμυνα και καταφέρατε να αλλάξετε την εικόνα, είναι έτσι;

«Εντάξει εγώ μπήκα μαζί με τον ΜακΚίσικ, θεωρώ ότι βγάλαμε ενέργεια, ο Σακ ήταν πολύ καλός, πολύ διεισδυτικός, βγάλαμε ενέργεια και κάποιες άμυνες και το second unit ας το πούμε έτσι, εκείνη την ώρα βρήκε ρυθμό και έκανε τη διαφορά, βάζοντας και κάποια σουτ. Αλλά από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε αυτό το επίπεδο στην άμυνα και αυτόν τον ρυθμό στην επίθεση, μετά βρήκαμε όλοι σαν ομάδα ρυθμό και κρατήσαμε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος».

Πόσο σημαντικό είναι ότι πλέον «κλειδώσατε» το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και είστε ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs;

«Σίγουρα τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν πολύ σημαντική νίκη, που τελειώνουν σιγά σιγά τα παιχνίδια. Εμείς πάμε βήμα βήμα, δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα αλλά το επόμενο παιχνίδι με την Μπάγερν, που δεν σου κρύβω ότι ίσως να είναι και πιο δύσκολο, γιατί μετά από μια νίκη, όταν το επόμενο ματς είναι τόσο κοντά, συμβαίνει καμιά φορά οι παίκτες να αδειάζουν. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα συμβεί αυτό έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε και είμαστε έτοιμοι».

Ο αγώνας με την Αρμάνι ήταν μια κακή παρένθεση αγωνιστικά, αλλά ήταν και ένα ματς ειδικών συνθηκών λόγω των ημερών. Πως το βιώσατε εσείς;

«Οι μέρες ήταν δύσκολες πραγματικά, εγώ είχα πει ότι δεν έπρεπε να γίνει η αγωνιστική για εμάς, γιατί κι εμείς είμαστε άνθρωποι, καταλαβαίνουμε τα πάντα, νιώθουμε και επηρεαζόμαστε, δεν είμαστε μόνο στο μπάσκετ προσηλωμένοι. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν κάτι το τρομερό, μια μεγάλη τραγωδία που δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό σου. Μόνο κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων μπορώ να πω, τίποτε άλλο.

Το ματς ήταν όντως μια παρένθεση στην εικόνα μας από την αρχή της χρονιάς, νομίζω ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι. Καλύτερα που έγινε τώρα νωρίς παρά να γινόταν σε κάποια άλλη στιγμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ