Euroleague: Κρίσιμη στροφή για τρεις που…κυνηγάνε την οκτάδα

Euroleague: Κρίσιμη στροφή για τρεις που…κυνηγάνε την οκτάδα

Από την κόλαση...στον παράδεισο των play-offs και τούμπαλιν δυο νίκες διαφορά για τρεις ομάδες στην 30η αγωνιστική της Euroleague.

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague με κάτι εκτός μπάσκετ, αυτό σίγουρα θα ήταν ένα τρενάκι « τρόμου». Ένα roller coaster, ειδικά για τις ομάδες που είτε παλεύουν να μπουν στην 8αδα, είτε παλεύουν να μείνουν μέσα σε αυτή. Ομάδες όπως η Εφές, η Μπασκόνια και η Μακάμπι παίζουν για δυο θέσεις στην 8αδα και απέχουν μεταξύ τους μόλις δυο νίκες.

Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές Αναντολού βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 14-15 και σήμερα παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μείνει κοντά στην 8αδα με την Άλμπα στο Βερολίνο( 23/3, 21.00), η οποία είναι εκτός στόχων, αλλά μέσα στην έδρα της έχει κάνει κάποιες μεγάλες νίκες, βασιζόμενη κυρίως στο μακρινό σουτ που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους Βερολινέζους. Ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί και την εικόνα που δείχνουν οι Τούρκοι τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και τους τριγμούς που υπήρξαν μέσα στην εβδομάδα ανάμεσα στον Λάρκιν και τον Αταμάν, τότε σίγουρα το έργο της Εφές να προλάβει τα play-offs δεν είναι και… στρωμένο με ροδοπέταλα. Η Εφές εκτός όλων των άλλων έχει να σκεφτεί πως εκτός από τις νίκες που είναι αυτοσκοπός, στα των ισοβαθμιών υπερτερεί μόνο κόντρα στη Ζαλγκίρις! Με όλες τις άλλες έχει αρνητικό πρόσημο.

Διαβάστε επίσης: Εφές ώρα μηδέν: Παλεύει για την «επιβίωσή» της στο Βερολίνο και βλέπουμε…

Εκείνη που παλεύει σαν «θηρίο» να κρατήσει την θέση της στην 8αδα είναι η Μακάμπι Τελ- Αβίβ, η οποία αντιμετωπίζει την τελευταία της διοργάνωσης Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ, όντας 6η με ρεκόρ 16-13 και πρέπει να πάρει πάση θυσία το συγκεκριμένο παιχνίδι ούτως ώστε να κρατήσει τη διαφορά της από τους διώκτες στις δυο νίκες. Η Μακάμπι υπερτερεί στις ισοβαθμίες με Εφές Παρτιζάν και Βαλένθια.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να κλείνει την 8αδα, όμως φέτος έχει επιδείξει ιδιαίτερη σταθερότητα, πράγμα το οποίο δεν την χαρακτηρίζει γενικώς τα τελευταία χρόνια. Η Μπασκόνια βρίσκεται στην 8η θέση, με ρεκόρ 15-14 και αντιμετωπίζει τον πάντα επικίνδυνο Ερυθρό Αστέρα, στην Stark Arena του Βελιγραδίου, ο οποίος όμως έχει χάσει αρκετό έδαφος όσον αφορά τα play-offs της Euoleague.

Οι Βάσκοι βρίσκονται σχεδόν από την αρχή της σεζόν σταθερά σε τροχιά 8αδας, στηριζόμενοι κυρίως στην επιθετική τους λειτουργία και στο πολύ καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτουν. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς απέχει τρεις νίκες και έχει ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες για είσοδο…στον «παράδεισο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Μπασκόνια υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Μακάμπι, τη Ζαλγκίρις, αλλά και την Εφές!

Ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει για το γόητρό του ενάντια στην Μπαρτσελόνα, η οποία χρειάζεται τη νίκη, καθώς βρίσκεται στο κατόπι του Ολυμπιακού για την πρώτη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης( 23/3)

Ερυθρός Αστέρας- Μπασκόνια( 8.00 μμ.)

Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα( 8.30 μμ.)

Άλμπα Βερολίνου- Αναντολού Εφές( 9.00 μμ.)

Βιλερμπάν- Μακάμπι Τελ- Αβίβ( 9.00 μμ.)

Από το αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα Φενέρμπαχτσε- Ζαλγκίρις Κάουνας και Παρτιζάν- Ολυμπιακός, κυρίως για τις Παρτιζάν και Ζαλγκίρις που είναι μέσα στο κόλπο της 8αδας, καθώς οι διοργανωτές του φετινού F4 βρίσκονται στην 9η θέση με 15-14. Η Φενέρ κυνηγάει την 4αδα και θα χρειαστεί να πορευθεί για 15 μέρες με μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Σκότι Ουίλμπεκιν. Ενώ από την άλλη η 7η Παρτιζάν αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην έδρα της.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (24/3)

Φενέρμπαχτσε- Ζαλγκίρις( 7.45 μμ.)

Βίρτους Μπολόνια- Ρεάλ Μαδρίτης( 8.00 μμ.)

Μονακό- Βαλένθια( 8.00 μμ.)

Παρτιζάν- Ολυμπιακός( 9.00 μμ.)

Μιλάνο- Μπάγερν( 10.00 μμ.)

 

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ