Αδιανόητος Βέσελι! Ξεπέρασε Σπανούλη και κυνηγάει Ντε Κολό

Αδιανόητος Βέσελι! Ξεπέρασε Σπανούλη και κυνηγάει Ντε Κολό

Ο Γιαν Βέσελι της Μπαρτσελόνα στο ματς κόντρα στην Άλμπα, κατάφερε να περάσει τον Σπανούλη και κυνηγά τον Ντε Κολό που είναι στην κορυφή μιας πολύ ιδιαίτερης στατιστικής κατηγορίας.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Άλμπα με 72-56 για την 32η αγωνιστική της Euroleague, Με τον Γιαν Βέσελι να σκοράρει 6 πόντους, έχοντας παράλληλα 3 ριμπάουντ και μια ασίστ.

Μπορεί να  μην ήταν μια λαμπερή βραδιά για τον πολύπειρο Τσέχο φόργουορντ, όπως στο τέλος της κάτι πολύ ιδιαίτερο συνέβη για αυτόν.

Διαβάστε επίσης: Νοκ άουτ και με ΠΑΟΚ ο Χάμες – Όλα καλά με Εμβιλά και Μπιέλ

Ο Βέσελι για όσα έκανε στο παρκέ, πήρε 9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης (PIR), φτάνοντας συνολικά στην καριέρα του τους 4185 βαθμούς. Νούμερο που τον έφερε μπροστά από τον θρυλικό Βασίλη Σπανούλη (4183) και πίσω μόνο από τον αειθαλή Γάλλο Γκαρντ της Βιλερμπάν και πρώην συμπαίκτη του στη Φενέρμπαχτσε, Νάντο Ντε Κολό (4712).

Με δεδομένο μάλιστα πως ο Ντε Κολό βαδίζει προς το 36ο έτος της ηλικίας του και ο Βέσελι είναι τρία χρόνια μικρότερος, αν ο Τσέχος είναι υγιής, τότε είναι θέμα χρόνου η κορυφή της λίστας με τους περισσότερους βαθμούς αξιολόγησης, δείγμα μεγάλης διάρκειας και αγωνιστικής συνέπειας να κατακτηθεί από τον 33χρονο Τσέχο φόργουορντ.

Αναλυτικά το top 5 των παικτών με το υψηλότερο συνολικό PIR:

1.Νάντο Ντε Κολό 4.712 PIR
2.Γιαν Βέσελι 4.185 PIR
3.Βασίλης Σπανούλης 4.183 PIR
4.Κάιλ Χάινς 4.151 PIR
5.Παούλιους Γιανκούνας 4.067 PIR

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ