Πως θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις εκλογές αν οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο Final 4

Πως θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις εκλογές αν οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο Final 4

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που ευελπιστούν να βρεθούν στο Κάουνας για το Final 4 της Euroleague, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές, με τις αιτήσεις να ολοκληρώνονται σήμερα στις 23:59.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague, το τοπία για τα ζευγάρια των playoffs σιγά σιγά ξεκαθαρίζει. Ακόμα δύο θέσεις απομένουν να καλυφθούν και να πάρουν μορφή τα ζευγάρια που θα μονομαχήσουν για μια θέση στο Final 4 της διοργάνωσης, εκεί όπου ευελπιστεί να βρεθεί και πάλι ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα δεν γνωρίζουν τον αντίπαλό τους, ωστόσο όποιος και αν είναι αυτός, ο Ολυμπιακός θα είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για το Κάουνας. Ήδη πολλοί φίλοι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ωστόσο σε πολλούς έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Καθαρό το αλκοτέστ του Πολωνού – Η αποκάλυψη – κόλαφος για την ΕΠΟ (pic+vid)

Το Final 4 θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Μαΐου και όπως έχει γίνει γνωστό, ο τελικός και ο μικρός τελικός πέφτουν την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές εκλογές. Πως θα μπορέσουν λοιπόν οι Έλληνες που θα βρεθούν στο Κάουνας να ψηφίσουν;

Η διαδικασία είναι απλή, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι έχουν προθεσμία έως τις 23:59 για να ολοκληρώσουν την αίτηση ετεροδημότη. Για να ψηφίσει κάποιος ετεροδημότης, απλώς συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr. Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 12 ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο με βάση την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόκειται να γίνει στις 22 Απριλίου (εξού και η προθεσμία μέχρι απόψε το βράδυ).

Τι χρειάζεται για την αίτηση ετεροδημότη:

– Να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
– Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.
Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ