Σλούκας: Ο εκφωνητής που «τρελάθηκε» με το τρίποντό του στο MEGA – «Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική»

Σλούκας: Ο εκφωνητής που «τρελάθηκε» με το τρίποντό του στο MEGA – «Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική»

«Το παιχνίδι ήταν τόσο οριακό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ, μέσα σε ένα τέτοιο καμίνι, στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός εκφωνητής της Euroleague.

Το buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο Game 3 των playoffs της Euroleague, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και μαζί το προβάδισμα με 2-1, με τους Πειραιώτες να παίρνουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας και να βρίσκονται μια «ανάσα» από το Final Four της Euroleague στο Κάουνας.

Εκτός από το καλάθι του διεθνή άσου των «ερυθρόλευκων», στην ιστορία θα μείνει και η επική περιγραφή του Λίαμ Κέινι που ενθουσιάστηκε με τη φάση, είπε χαρακτηριστικά «Ώπα! Κώστας Σλούκας. Καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα» και προκάλεσε ντελίριο στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Ο Ιντάλγκο, ο Τζούριτς και η σκέψη για το Champions League

Ο ίδιος μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» και περιέγραψε την ατμόσφαιρα εκείνης της βραδιάς…

«Έβλεπα τον coach Μπαρτζώκα…»

«Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι στην επαναφορά του Ολυμπιακού από το πλάι, όλοι οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε στέκονταν όρθιοι. Μου θύμισε – έχοντας μεγαλώσει στις ΗΠΑ – ένα γεμάτο γυμναστήριο Γυμνασίου, όπου δεν έχει χώρο για καθίσματα και οι άνθρωποι στέκονται κοντά στα όρια του γηπέδου. Ήταν τέτοιου είδους ατμόσφαιρα, τόσο έντονη και αισθητή», δήλωσε ο Αμερικανός εκφωνητής της Euroleague.

Και συμπλήρωσε: «Ο Ουόκαπ μόλις που είχε χώρο να επαναφέρει τη μπάλα, την πάσαρε στον Σλούκα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…».

Ο Λίαμ Κένι είναι οπαδός του μπάσκετ, γι’ αυτό και του βγαίνει φυσικά ο ενθουσιασμός. Σχολιάζοντας το ματς, ανέφερε: «Το παιχνίδι ήταν τόσο οριακό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ για αρκετά διαστήματα μέσα σε ένα τέτοιο καμίνι στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης. Έβλεπα τον coach Μπαρτζώκα, ο οποίος έτρεχε στο παρκέ λες και είναι μικρό παιδί, να προσπαθεί να κυνηγήσει τον Σλούκα για να τον προλάβει, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες. Έμοιαζαν να τρέχουν στη φυσούνα να βγουν από το γήπεδο και να πάνε στα αποδυτήρια, όμως τελικά έπρεπε να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο».

«Οφείλω να σχολιάσω τους φιλάθλους της Φενέρ, καθώς ο Σλούκας φεύγει σε ένα διάδρομο ανάμεσά τους και απλά σεβάστηκαν ότι ήταν ένα μεγάλο σουτ και ότι υπήρχε ένα αγνό συναίσθημα από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν πανευτυχείς τόσο για την ομάδα όσο και συγκεκριμένα για τον Σλούκα», πρόσθεσε.

Επίσης, ανέφερε πως γνωρίζει διάφορες εκφράσεις από πολλές γλώσσες. «Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια σε έναν αγώνα, όταν έπαιζε ακόμα ο Σπανούλης, σούταρε ένα τρίποντο για να κερδίσει το παιχνίδι. Το σουτ του Σπανούλη μπήκε, ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς και τότε μου ήρθε η ιδέα ότι χρειάζομαι κάτι δραματικό για το buzzer beater στα ελληνικά. Έτσι προέκυψε η ιδέα», αποκάλυψε στο τέλος.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ