Ποιος είναι ο «κρυπτονίτης» του Βεζένκοφ (vid)

Ποιος είναι ο «κρυπτονίτης» του Βεζένκοφ (vid)

Ο παίκτης «κλειδί» στη σειρά της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό. Πώς ο Δημήτρης Ιτούδης έδεσε... κόμπο τον Βεζένκοφ;

Έπειτα από δύο εβδομάδες σκληρής «μάχης», Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε βρίσκονται στο 2-2, με την πρόκριση για το Final Four του Κάουνας να περνά από το κατάμεστο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης (9/5).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μέχρι στιγμής στη σειρά έχει δείξει πως ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο αμυντικό της πλάνο, με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις να έχει εξελιχθεί σε παράγοντας «Χ» της σειράς, έχοντας καταφέρει να περιορίσει αρκετά την δράση του καλύτερου παίκτη της Euroleague τη σεζόν που διανύουμε, Σάσα Βεζένκοφ.

Διαβάστε επίσης: Το μυθικό «γλέντι» του Καραπαπά στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου (pic)

Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» τα βρήκε… σκούρα στο Game 4 απέναντι στην επιθετική άμυνα του Αμερικανού, κρατώντας τον χαμηλά στο σκοράρισμα (πέτυχε 2 πόντους, με 0/5 τρίποντα, σε συνολικά 29 λεπτά συμμετοχής).

Υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έχει εξελίξει πολύ το παιχνίδι του. Επί της ουσίας είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με ό,τι έδειξε πέρσι στην Μπαρτσελόνα.

Κάτι που δεν μεταφράζεται μόνο στον ρόλο που έχει στο rotation, αλλά και στο γεγονός πως στο Game 4 με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ της Ulker Sports Arena.

Ο φόργουορντ της τουρκικής ομάδας έμεινε για 40’00» στον αγώνα, έχοντας 12 πόντους (με 0/1 δίποντο, 3/4 τρίποντα και 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 1 μπλοκ, μαζί με πολλές σπουδαίες άμυνες.

Ο χρόνος συμμετοχής του Ντέιβις στη σειρά: 

  • Game 1: 37’59»
  • Game 2: 37’33»
  • Game 3: 35’18»
  • Game 4: 40’00»

Τα στατιστικά του Ντέιβις στη σειρά με τον Ολυμπιακό:

Tα στατιστικά του Βεζένκοφ στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ