Ολυμπιακός: Μονακό ή Μακάμπι – Ποια του ταιριάζει καλύτερα και γιατί; ( vids, pics)

Ολυμπιακός: Μονακό ή Μακάμπι – Ποια του ταιριάζει καλύτερα και γιατί; ( vids, pics)

Μονακό και Μακάμπι κοντράρονται απόψε στις 21.00, με φόντο... τον Ολυμπιακό. Ποια ταιριάζει καλύτερα στους «ερυθρόλευκους» και γιατί. Το «10» αναλύει.

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε αυτό για το οποίο μόχθησε όλη τη σεζόν και βρίσκεται πλέον στο Final Four του Κάουνας, όπου περιμένει αντίπαλο, ο οποίος θα είναι είτε η «πρωτάρα» Μονακό, είτε η εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Πάμε να δούμε ορισμένα δεδομένα όμως και για τους δυο αντιπάλους, τα οποία θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός με όποια και αν αγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης: Σλούκας: Δεν είναι (απλά) ηγέτης – Είναι ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης (vids)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η ομάδα του Λαού έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα έξι φορές και είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ομάδες της διοργάνωσης, καθώς αποτελεί τοτέμ για τον θεσμό. Φέτος έχει στον πάγκο της τον Όντεντ Κάτας (παλιό της παίκτη), ο οποίος έχει περάσει και από τα μέρη μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει φτιάξει μια ομάδα στην οποία κύριο χαρακτηριστικό της είναι η αθλητικότητα, καθώς διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Γουέιντ Μπόλντουιν, Τζάρελ Μάρτιν, Άλεξ Πόιθρες και Τζος Νίμπο, αλλά και τον Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος αγωνίζεται με άνεση τόσο στο τρία όσο και στο τέσσερα, διαθέτοντας αρκετά καλό σουτ και από τα 6,75.
Η αθλητικότητα της Μακάμπι δεν ματσάρει τόσο καλά με την ομάδα του Πειραιά, η οποία όμως θα έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στους Ισραηλινούς όσον αφορά το mentallity και την διαχείριση των συναισθημάτων.
Παίκτης βαρόμετρο της Μακάμπι είναι ο Μπόλντουιν, ο οποίος είναι τρομερά αθλητικός και πάρα πολύ καλός όταν δεν αισθάνεται πίεση και δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τον αντίπαλο. Πολλάκις έχει αποδείξει πως βγαίνει εκτός ρυθμού κάνοντας πράγματα εκτός πλάνου όταν «παίξεις» με το μυαλό του και τον πας σε παιχνίδι επαφών στο όριο του φάουλ, πράγμα που τον εκνευρίζει και τον βγάζει εντελώς εκτός παιχνιδιού.


Φέτος στα playoffs έχει λίγο μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων με την κανονική διάρκεια που μεταφράζεται σε 18 πόντους με 59.4% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 72.7% στις βολές. Επίσης έχει 5.5 ασίστ για 3 λάθη( ενδεικτικό της νευρικότητας που τον διακρίνει) σε 29.50 λεπτά συμμετοχής.
Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού είναι ένας συμπατριώτης του, πολιτογραφημένος Ισπανός ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος αποτελεί και τον εγκέφαλο των Ισραηλινών, έχοντας 16.2 πόντους μ.ο. με 45.5% στο δίποντο και 40.9% τρίποντο, μοιράζοντας παράλληλα 5 ασίστ για 3 λάθη. Πράγμα που επιβεβαιώνει και τους αριθμούς που είχε και στην regular season στον δείκτη ασίστ λαθών που ήταν στα ίδια επίπεδα.


Επιπρόσθετα όσον αφορά το Final Four του Κάουνας οι Ισραηλινοί αν περάσουν τη Μονακό αναμένεται να κάνουν« απόβαση» στη Λιθουανία και το Κάουνας, όπως άλλωστε συνηθίζουν σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν βρεθεί ανά τα χρόνια, αγοράζοντας εισιτήρια και πολύ καιρό πριν από το Final Four.Η εμπειρία και η μεγάλη της ιστορία αναμένεται να είναι τα βαριά χαρτιά της Μακάμπι σε ένα ακόμα Final Four, αν και εφόσον βρεθεί τελικά εκεί.

 

Μονακό: Από την άλλη η Μονακό αν περάσει θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε Final Four.
Επομένως η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς θα έχει τον ενθουσιασμό της «Σταχτοπούτας», αλλά σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται πολλά περισσότερα, ούτως ώστε να κάνεις τη διαφορά και να πας μέχρι το τέλος του δρόμου και τον τελικό.
Σήμερα παίζει ένα παιχνίδι πρόκρισης στην έδρα της, πράγμα που επίσης κάνει για πρώτη φορά και το Πριγκιπάτο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δα και έδρα φόβητρο.
Όπως και αν η Μονακό βρεθεί στο Κάουνας ο κόσμος που αναμένεται να την ακολουθήσει είναι ελάχιστος και όχι ιδιαίτερα ένθερμος.
Όμως η Μονακό τα τελευταία δυο χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου και παίζει ένα στυλ μπάσκετ όχι τόσο συνηθισμένο στην Ευρωλίγκα.
Τρέχει το γήπεδο, είναι ομάδα κατεξοχήν transition και ψάχνει να σουτάρει πριν η αντίπαλη άμυνα οργανωθεί.

Μεγάλη της δύναμη είναι η εκρηκτική περιφέρεια που διαθέτει με παίκτες όπως οι Έλι Οκόμπο, Μάικ Τζέιμς και Τζόρνταν Λόιντ.
«Αχίλλειος» πτέρνα της ομάδας είναι η γραμμή των ψηλών, όπου υπάρχει ο Μοτιεγιούνας που δεν είναι καθόλου αθλητικός και που όλοι τον χτυπούν στην άμυνα εξαιτίας της ταχύτητάς του και ο Ντόντα Χολ που ώρες ώρες μοιάζει ο μοναδικός που διεκδικεί ριμπάουντ μαζί με τον Τζον Μπράουν.
Παίκτης κλειδί φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος δεν πραγματοποιεί και τα καλύτερα playoffs της καριέρας του μετρώντας 15 πόντους μ.ο. με 41.4% δίποντο και μόλις 22.2% από τη γραμμή των 6,75 και 72% στις βολές. Παράλληλα μοιράζει και 4.5 ασίστ για 2 λάθη.
Όμως ο Τζέιμς ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια και για τόσο οριακές καταστάσεις και είναι σίγουρο πως θα βγει μπροστά όταν η ομάδα του τον χρειάζεται, ειδικά σε ματς που κρίνεται η πρόκριση στο Final Four.

Όμως όπως και να έχει το πράγμα ο Ολυμπιακός, ούτε διάλεξε ποτέ αντίπαλο, ούτε και είχε ιδιαίτερη προτίμηση και το έχει αποδείξει αρκετές φορές αυτό. Όποιος και να έρθει θα τον αντιμετωπίσει ανάλογα. Η ώρα πλησιάζει και σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε με ποιον…θα ανταμώσει ο Ολυμπιακός στις 19 Μαΐου  στις 18.00 ώρα Ελλάδος στη Zalgirio Arena.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ