Ολυμπιακός: Η «Αγία Τριάδα» με τα 21 Final Four

Ολυμπιακός: Η «Αγία Τριάδα» με τα 21 Final Four

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας, με την εμπειρία από τα κορυφαία ραντεβού να «ξεχειλίζει», καθώς οι Μπαρτζώκας, Παπανικολάου και Σλούκας μετρούν μαζί 21 συμμετοχές, με τη φετινή.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα μια σπουδαία πρόκριση σε Final Four, μετά την επική νίκη του στο Game 5 των playoffs της Euroleague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και πλέον η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα ετοιμάζεται για το Κάουνας, εκεί όπου σε λιγότερο από δέκα ημέρες θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της. Αυτή θα είναι η 12η φορά που οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο, με τους «πυλώνες» του «οικοδομήματος» του φετινού Ολυμπιακού να μετρούν μαζί 21 παρουσίες σε Final 4.

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα βρεθεί για 4η φορά σε Final 4, με τη φετινή του να είναι η τρίτη με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει και μία με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο coach B, βρέθηκε στο Λονδίνο το 2013 όπου έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που το καταφέρνει, ενώ οδήγησε και τους «ερυθρόλευκους» στην περσινή διοργάνωση, εκεί όπου το τρίποντο του Μίτσιτς στον ημιτελικό με την Αναντολού Εφές στέρησε την ευκαιρία από τους Πειραιώτες να βρεθούν στον τελικό. Το 2016 είχε προκριθεί με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, γνωρίζοντας την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό.

Διαβάστε επίσης: Κρέσπο και Σεμέδο πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στο Κατάρ (pics)

Ακόμα πιο έμπειρος από Final Four είναι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου. Ο «Παπ», ετοιμάζεται για την 7η παρουσία του σε Final Four (έχει 5 με τον Ολυμπιακό και 1 με την Μπαρτσελόνα), έχοντας συμμετοχή σε τέσσερις τελικούς, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο, με τους Πειραιώτες το 2012 και το 2013 στο επικό back to back. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί ως αρχηγός του Ολυμπιακού.

Τα Final Four του Παπανικολάου

2010 Παρίσι/Ολυμπιακός
2012 Κωνσταντινούπολη/Ολυμπιακός
2013 Λονδίνο/Ολυμπιακός
2014 Μιλάνο/Μπαρτσελόνα
2017 Κωνσταντινούπολη/Ολυμπιακός
2022 Βελιγράδι/Ολυμπιακός
2023 Κάουνας/Ολυμπιακός

Εκείνος ωστόσο που έχει πλέον για… συνήθεια τα Final Four είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν κατά γενική ομολογία αυτός που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στο Κάουνας, κάνοντας καταπληκτικά παιχνίδια στη σειρά με τη Φενέρ στα Game 3 και Game 5. Για τον Σλούκα, αυτό θα είναι το 10ο Final Four (6ο με τον Ολυμπιακό ενώ έχει και 4 με τη Φενέρμπαχτσε), μετρώντας συνολικά 7 τελικούς και 3 τρόπαια (με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2013 και τη Φενέρ το 2017).

Τα Final Four του Σλούκα

2010 Παρίσι/Ολυμπιακός
2012 Κωνσταντινούπολη/Ολυμπιακός
2013 Λονδίνο/Ολυμπιακός
2015 Μαδρίτη/Ολυμπιακός
2016 Βερολίνο/Φενέρμπαχτσε
2017 Κωνσταντινούπολη/Φενέρμπαχτσε
2018 Βελιγράδι/Φενέρμπαχτσε
2019 Βιτόρια/Φενέρμπαχτσε
2022 Βελιγράδι/Ολυμπιακός
2023 Κάουνας/Ολυμπιακός

Από εκεί και πέρα Γουόκαπ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ μετρούν μία συμμετοχή (την περσινή με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι), ο Πίτερς έχει επίσης μία (με ΤΣΣΚΑ το 2019), ο Μπολομπόι έχει δύο (με την ΤΣΣΚΑ το 2019 και το 2021) ενώ οι Μπλακ, Κάνααν και Πάπας θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε Final Four.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ